Mogu li siromašni dobiti hraniteljsku pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li siromašni dobiti hraniteljsku pomoć

Đorđe Joksimović, otac je troje dece koji je pešačio od Kragujevca do Beograda moleći nadležne da mu vrate decu.

Ovaj nezaposleni otac, kao poslednja u moru sličnih priča, izazavao je veliko saosećanje i podršku građana.

Zbog čega država odvaja decu od siromašnih roditelja i daje ih u hraniteljske porodice, a koje dobijaju novčani podsticaj za brigu o deci?

Zbog čega se novčano ne pomogne socijalno ugroženim porodicama, razgovaramo ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jutra sa Dobrilom grujić iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje.

Po zakonu, siromaštvo ne bi trebalo da bude uzrok za izmeštanje dece iz biološke porodice, ali siromaštvo je često praćeno i drugim razlozima, kaže Dobrila Grujić, direktorka Centra za porodični smeštaj i usvajanje.

"Nijedan stručnjak kada odlučuje o odvajanju dece nemože da odustane od principa da dete odraste u biloškoj porodici. A u javnosti se već duže vreme stvara slika o hraniteljstvu kao nečeg što je skoro ravno maniplaciji", kaže Grujić.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.