Mladi obeležavaju “Dan bez automobila”

Izvor: Šumadija Press, 19.Sep.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi obeležavaju “Dan bez automobila”

Grad Kragujevac i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije organizovaće u utorak tradicionalnu manifestaciju “Eko strit parti”, kojom će obeležiti Svetski dan bez automobila.

Kao i svake godine, u utorak, 22. septembra, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a Đački parlament i Udruženje mladih entuzijasta pripremili su prigodan program za sve sugrađane koji odluče da prošetaju centralnom gradskom ulicom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<
Mi smo za sve naše sugrađane od 7 do 77 godina pripremili i niz akcija ekološkog, zabavnog i edukativnog karaktera. Pored predstava i izložbe skulptura od ekoloških materijala, biće priređena i modna revija, ove godine prvi put od eko materijala, kao i karaoke žurka. Takođe, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Možemo da se pohvalimo da je u prethodnih šest godina u toj akciji učetvovalo 300 ljudi – kaže Mina Jevtović, PR menadžer.

Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih kaže da je cilj lokalne vlasti je da mladi imaju u ponudi više alternativnih sadržaja i da mogu na kvalitetan način da provode svoje slobodno vreme.

Najbitnije je da će mladi u okviru manifestacije “Dan bez automobila” naučiti nešto novo o zaštiti životne sredine, ali i da će se družiti, steći nova prijateljstva. Nama je važno da nam se obratio Đački parlament sa željom da organizuje “Eco Street party“, a da smo mi omogućili uslove za realizaciju. Obezbedili smo finansijska sredstva, zatvaranje ulice za saobraćaj i sve drugo što je neophodno da taj dan prođe u najboljem redu. To i jeste naša ideja, da omladinsku politiku i život mladih kreiraju i sprovode mladi i njihove organizacije, a da grad samo stvara uslove za realizaciju. Time se oni na adekvatan način razvijaju, imaju spostveni aktivizam, međusobno se druže i socijalizuju. Naša su vrata uvek otvorena za sve omladinske organizacije – kaže Turković.

Prema rečima Lazara Živanovića, predsednika Đačkog parlamenta Prve gimnazije, ova školska asocijacija je najstarija južno od Save i Dunava i do sada je kroz nju prošlo 500 srednjoškolaca koji su osmislili i sproveli brojne akcije i manifestacije kao što su “Hoću – neću baš taj fakultet”, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, sportski turniri ali i “Eco Streeet party”.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.