Izvor: Arte, 25.Jan.2021, 11:07

Međunarodni Dan sećanja na žrtve Holokausta

Spomen-park Kragujevački oktobar i Muzej "21.oktobar" organizuju poseban program posvećen Međunarodnom danu sećanja na žrtve Holokausta, u utorak 26.januara sa početkom u 11 časova.

Program će ove godine zbog epidemije kovida, biti uživo prenošen preko zvanične Facebook stranice muzeja, i biće organizovan bez prisustva publike u našoj kino sali.Naime, svake godine se program kreira oko neke posebne teme koja se direktno odnosi na Holokaust, a to su ove godine reakcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << na Holokaust u bivšoj našoj zajedničkoj državi Jugoslaviji, pa sve do današnje Srbije. Konkretno, bavimo se stvaracima koji su kreirali zaokružena, snažna i smislena umetnička dela inspirisani užasom i i singularnošću Holokausta, i samom društvenom klimom u kojoj se sve to događalo, kroz pregled stvaralaštva u filmskoj umetnosti, primeru iz slikarstva, te pregledu i kritici književnog stvaralaštva koja se bazira na važnoj knjizi koju je na tu temu objavio norveški profesor Stejn Vervat, čije uključenje u program je takođe predviđeno.

MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA U MUZEJU „21.OKTOBAR“ –

KRAGUJEVAC

„Holokaust : nasleđe fašizma 3“

utorak 26.01.2021.godine

početak u 11:00 časova

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.