Medicinske sestre - samo odlikaši

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinske sestre - samo odlikaši

Od 16 najtraženijih profila u srednjim školama, polovina iz oblasti zdravstva. Potrebno i više od 90 bodova MEDICINSKE škole i ove godine apsolutni su hit među učenicima, pa je od 16 najtraženijih profila za upis u srednje škole, čak osam medicinskih. U 12 gradova za profil medicinska sestra-tehničar poslednji na listi primljenih osvojio je više od 90 bodova. Sve petice i odličan rezultat na maloj maturi bili su potrebni i za IT smerove, kao i gimnazije u velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gradovima - Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu... U manjim sredinama gimnazije nisu toliko popularne, pa je u gimnaziji u Beloj Palanci poslednji iznad crte imao svega 50,40 bodova, a u čak 26 gradova je bilo dovoljno manje od 60 bodova za društveno-jezički smer. Prema analizi Ministarstva prosvete, u prvom upisnom krugu raspoređeno je 64.337 učenika. Ukupno ih je 84,06 odsto raspoređeno prema nekoj od prve tri želje, od čega je prema prvoj želji upisano 39.084, prema drugoj 10.142 i prema trećoj 4.858 učenika. Neraspoređeno je ostalo 1.470 učenika, za koje je ostalo 2.946 mesta na trogodišnjim i 5.334 na četvorogodišnjim profilima. Na trogodišnje obrazovne profile upisano je 10.515 učenika, a na četvorogodišnje 53.822, od čega su u gimnazijama 15.763 učenika. Osim medicinskih škola, veliki broj bodova bio je potreban za Vazduhoplovnu akademiju, gde su se na četiri profila upisali samo đaci sa više od 90 bodova, a poslednji na listi u ovoj školi imao je 85,46 poena. Za elektrotehničara informacionih tehnologija u beogradskoj školi "Nikola Tesla" bilo je potrebno najmanje 96,25 bodova, a za smer administrator računarskih mreža u istoj školi bar 94,15 poena. "TREĆA" VODEĆA MEĐU Beogradskim gimnazijama i ove godine najteže je bilo upisati Treću, pa je prag za prirodni smer podignut na čak 97 bodova. U Četrnaestoj je lestvica na prirodnom smeru bila na 95,75, a u Devetoj na 94,75. Više od 90 bodova bilo je potrebno za upis u i Desetu i Prvu gimnaziju, kao i za prirodni smer Trinaeste i društveni smer Pete gimnazije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vranjska MEDICINSKA u vrhu srpskih želja

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jul.2017, 09:50

Medicinska škola “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju našla se među tri najpoželjnije škole u Srbiji u ovogodišnjem upisnom roku. U čitavoj Srbiji samo je novosadsku Gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” i Treću beogradsku bilo teže upisati od Medicinske škole u Vranju. Učenici koji su...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.