Kragujevac domaćin državnog prvenstva u streljaštvu

Izvor: KGsport.info, 09.Mar.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac domaćin državnog prvenstva u streljaštvu

Grad Kragujevac biće domaćin prvenstva Srbije u streljaštvu, koje će 12. i 13. marta biti održano na „Šumadija sajmu“. Učestvovaće 216 strelaca iz 34 kluba, a među njima i višestruki ekipni prvak Srbije, kragujevački „Čika Mata“, koji ove godine obeležava 135 godina postojanja.
Upravo je „Čika Mata“, zajedno sa gradskim čelnicima, najzaslužniji što će se ovogodišnja najveća smotra srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << strelaca odražati u srcu Šumadije. Kragujevački klub ujedno brani titulu ekipnog prvaka države u disciplini vazdušna puška, osvojenu prošle godine u Beogradu, i pokušaće da se šestu godinu zaredom domogne šampionskog postolja.
Kragujevačka publika moći će da vidi na delu najbolje srpske strelce i buduće olimpijce, koje predvodi dvostruka evropska šampionka Andrea Arsović, ujedno i promoterka ovog šampionata, koja cilja svoju sedmu uzastopnu titulu. Naravno, tu su i domaći takmičari, članovi „Čika Mate“ Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić, koji će takođe iskoristiti ovo prvenstvo da provere formu pred put Rio, uz želju da se domognu neke od medalja pred svojom publikom.
U kragujevačkom klubu dosta očekuju i od juniora Stevana Jovanovića, koji je na poslednjih par takmičenja pokazao da će biti dostojan naslednik Stefanovića i Pletikosića u bliskoj budućnosti.
Svečano otvaranje prvenstva zakazano je za subotu od 13 časova, a takmičenja oba dana startuju od 9 časova.
U subotu, prvog dana takmičenja, na programu su najpre kvalifikacije juniora i juniorki koji će gađati vazdušnom puškom i pištoljem, a zatim i njihova finala. Na kraju je planiran i otvoreni trening seniora i seniorki u obe discipline.
Nedelja je rezervisana za seniore. Nakon kvalifikacija, uslediće finale vazdušnom puškom i pištoljem, a potom i proglašenje pobednika.
Ulaz je za sve zainteresovane posetioce slobodan oba takmičarska dana.
 
 
 

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.