Kragujevac dobio zatvoreni bazen

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac dobio zatvoreni bazen

Kragujevac -- U Kragujevcu je otvoren prvi zatvoren bazen. To je Kragujevčanima najveći poklon za Božić i Novu godinu, kaže gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Bazen površine 5. 600 kvadratnih metara, uz Stevanovića je otvorila i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Nakon svečanog otvaranja usledila je revijalna utakmica veterpolo reprezentacije Srbije. U izgradnju bazena uloženo je oko 500 miliona dinara, od čega je 50 odsto iz sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije, a ostatak je finansirala lokalna samouprava.

Naglašavajući da je Kragujevac "postao centar sporta", ministarka omladine i sporta je rekla - "čekali smo i vi i mi tolike decenije na otvaranje ovog bazena, koji danas predstavlja ispunjenje snova mnogih generacija".

"Prilika je da se zahvalim, na prvom mestu gradonačelniku lično, ali i svim gradjanima Kragujevca na doprinosu da ovaj objekat bude ono što danas jeste, ovako veliki, impozantan i spreman da bude domaćin evropskim i regionalnim takmičenjima, jer ispunjava sve standarde koji su potrebni za ovakav nivo takmičenja", rekla je ona.

Gradonačelnik Stevanović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj pomoći u izgradnji ne samo tog objekta već i brojnih drugih, kao i beogradskoj firmi "Deneza", koja je bazen u roku izgradila.

"U nizu objekata koje smo radili, od stadiona do hale u Dugoj gimnaziji, bazena koji ćemo uraditi do leta, ovo sada potpuno menja sliku grada, i u ovoj oblasti, kao i u svim drugima, Kragujevac više ne liči na sebe", rekao je gradonačelnik.

Stevanović je rekao da je bazen namenjen svim Kragujevčanima, i istakao da "ono što nam je najbitnije jeste da ovde mesta ima za sve, a ono što je takodje bitno, ovde ćemo dobiti nove rekordere, nove reprezentativce".

Pored olimijskog bazena dimenzija 50 sa 25 metara, koji ima 390 sedišta, izgradjeni je i fitnes centar, a u sklopu bazena su i kafe restoran i drugi sadražaji.

Ceo objekat je klimatizovan i ima podno grejanje, a njegovo otvaranje, kojem su prisustvovali vladika Šumadijski Jovan i brojni gradjani, pratio je i vatromet.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.