Kragujevac bez međugradskog prevoza

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac bez međugradskog prevoza

Radnici kragujevačkog "Autosaobraćaja" danas su obustavili rad, i prekinuli prevoz putnika na 104 linije u međugradskom saobraćaju. Kažu da su bili primorani na takav korak, zbog nerešenog statusa preduzeća.

Radnici nekada najvećeg prevoznika u Šumadiji, koje u većinskom vlasništvu države, zahtevaju od lokalne samouprave da se uključi u rešavanje statusa preduzeća, jer je vlasnik 24 odsto akcija.

Istovremeno, u tom preduzeću apeluju da Vlada Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije hitno odobri sredstva za socijalni program. Od oko 500 zaposlenih, polovina se opredelila za dobrovoljni odlazak iz preduzeća. Radnici traže i isplatu devet neisplaćenih zarada.

Na sastanku koji je održan sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem sa predstavnicima tog preduzeća dogovoreno je da se tokom sutrašnjeg dana razmotri mogućnost isplate dela zarada, kao i da se nađe način da se pozajmljivanjem autobusa od drugih prevoznika nastavi rad u međugradskom saobraćaju. Od 13 potrebnih autobusa "Autosaobraćaj"

ima na raspolaganju samo četiri.

Da podsetimo, radnici "Autosaobraćaja" su, zbog istih problema, štrajkovali i pre 15 dana, zbog čega je grad nedelju dana bio bez prigradskog prevoza. Zbog toga je grad Kragujevac, raskinuo ugovor sa njima i posao poverio "Vulović transportu" i "Lasti".

rts.kragujevac@rts.rs

+381 34 335 542

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.