Kragujevac: Doktorati po zakonu

Izvor: RTS, 28.Mar.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Doktorati po zakonu

Povodom dopisa nevladine organzacije "Akademska mreža", upućenom Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, da su pojedini kandidati doktorirali na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, iako pre toga nisu završili srodne faultete, u toj visokoškolskoj ustanovi kažu da je sve urađeno - po Zakonu.
U ranijim pravilnicima, kažu, nije bilo jasno precizirano ko i kako može upisati doktorske studije Medicinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fakulteta, što je potvrdio - u izjavama pojedinim medijima - i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Miodrag Popović. Donošenjem novog Zakona o visokom obrazovanju, to je promenjeno.
"Konkretno se govori o kandidatu koji je upisao još 2007. godine i on je regularno upisan, znači na osnovu tadašnjih kriterijuma, i odbranio doktorsku disertaciju. Što se druge kandidatkinje tiče, radi se o osobi koja je završila Visoku medicinsku školu i posle toga, master na Pedagoškom fakultetu u Jagodini i takođe, po tadašnjim važećim kriterijumima je upisala, doktorske akademske studije ovde. Sa novim izmenama Zakona, mi smo to prilično pooštrili,tako da, praktično, sada, doktorske akademske studije na našem fakultetu, mogu da upišu isključivo oni koji su završili biomedicinske nauke", objašnjava profesor dr Vladimir Jakovljević, dekan fakulteta Medicinskih nauka u Kraujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRODAJA DIPLOMA CVETA: Studirali ekonomiju, a doktorirali medicinu

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2019, 00:34

Medicinskom fakultetu u Kragujevcu nedostaju precizni kriterijumi upisa na doktorske studije. Najviša zvanja stiču i diplomci koji nisu školovani za ovu oblast NEVLADINA organizacija "Akademska mreža" uputila je pismo Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje u kome upozorava...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.