Konuzin: Svet želi da promeni istoriju

Izvor: S media, 16.Maj.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Svet želi da promeni istoriju

Sve su češći pokušaji ispravki istorijskih činjenica i treba ustati u odbranu istih, izjavio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izjavio je danas u Kragujevcu, da su sve češći pokušaji revizije istorijskih činjenica.

"Ti pokušaji su sve izrazeniji kako se približava stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata" rekao je Konuzin u Kragujevcu, gde je održao predavanje studentima medicine koje je pozvao "da ustanu u odbranu istorijskih činjenica".

Položeni venci povodom Dana pobede (VIDEO)

Malović: Revizija optužnica (VIDEO)

Konuzin: Odnosi Rusije i Srbije u uzlaznoj putanji

Predavanje o saradnji Rusije i Srbije u oblasti obrazovanja, kojem je prisustvovala i predsednica srpskog parlamenta Slavica Djukić Dejanović, ruski ambasador održao je na Medicinskom fakultetu, u okviru manifestacije "Dani Rusije u Kragujevcu", koja se održava od kraja aprila do sredine juna.

Ambasador Konuzin je, odgovarajući na pitanje studenata, koje je najviše zanimala studentska razmena, rekao da Rusija godišnje odobri 30 stipendija u Srbiji. On je dodao da je to malo zbog čega će učiniti sve da se ubuduće više srpskih visokoškolaca obrazuje u Rusiji.

Ruski ambasador se, pre predavanja, susreo sa rukovodstvom kragujevačkog Univerziteta kao i predstavnicima fakulteta.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.