Kazne i novi plej probudili Radnički

Izvor: Mondo, 13.Okt.2012, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne i novi plej "probudili" Radnički

Radnički iz Kragujevca zabeležio je prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto je savladao MZT iz Skoplja 15:15, 17:29, 26:24, 17:15 (83:75). Skandalozno ponašanje domaće publike.

Kazna smanjenja plata za 50 odsto kojom su trener Muta Nikolić i svi igrači kažnjeni zbog startna tri poraza i dovođenje novog pleja Aleksandra Ćapina su očigledno urodili plodom. Radnički je konačno zaigrao onako kako to od njega očekuju navijači u Kragujevcu.

Debitant u regionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ligi MZT iz Skoplja pokazao se kao slab protivnik za probuđeni Radnički. Iako su u prva tri kola Makedonci imali bolje rezultate od svog rivala ipak je Radnički otišao sa celim plenom iz dvorane Boris Trajkovski.

Upravo je debitant u redovima "đavola", Ćapin, u prvom poluvremenu i doneo potrebnu razliku na terenu. Kragujevčani su bojažljivo počeli utakmicu pa su u prvih četiri minuta postigli samo 2 poena, mada su im se jednako revanširali i Makedonci ubacivši svega pet poena.

Sa početkom druge četvrtine Radnički je zaigrao efikasnije i serijom od pet uzastopnih poena uspeo da se rezultatski odlepi. Kasnije, tokom četvrtine, Nikolićeva ekipa je održavala rezultatsku distancu koja je na poluvremenu bila 12 poena razlike.

Drugo poluvreme je počelo nervozno jer je centar domaćeg tima, Todor Gečevski napravio faul i nakon toga prigovarao sudijama zbog čega je zaradio tehničku grešku i isključenje.

To je razjarilo navijače domaćeg tima koji su na teren ubacili brojne novčiće i upaljače. Taman kada se činilo da je sa tim gotovo, jednog od sudija je "projektil" udario u ruku.

Navijači MZT – a se ni posle tog incidenta nisu smirili pa su na rasnoj osnovi vređali krilnog centra Radničkog Marka Vortingtona.

MZT je u trećoj četvrtini uspeo da se približi na samo pet poena razlike ali više od toga ekipa iz Makedonije nije mogla jer je Radnički ponovo brzo došao do dvocifrene razlike.

Sigurnost u igri Kragujevčanima i u drugom poluvremenu kao i u prvom donosio je Aleksandar Ćapin koji je na terenu proveo najviše vremena od svih svojih saigrača. Uz njega u ekipi Radničkog najbolji je bio Borisov.

Za razliku od prva tri kola Radnički je sigurno odigrao utakmicu i bez većih problema došao do pobede 83:75.

RADNIČKI: Miljenović , Sinovec 4 (6 sk) Ćapin 16 (4 as), Jović, Emening 15 (8sk, 3 as), Birčević 4, Krstović 5, Mijatović, Vajt 9 (5sk), Vortington 14 (4sk).

MZT SKOPLJE: Stojanovski 6, Mijajilović 7 (5as), Grnčarov 6, Stojanovski 19 (10sk), Gečevski 6, Nikolovski 8 (4sk), Cekovski 6, Nikolić, Markovski, Bakić 6, Dejvis 11 (8sk, 3as), Dalman.

U trećem meču dana Igokea je zabeležila pobedu nad ekipom Splita, 79:64 što je četvrti uzastopni trijumf tima iz Laktaša koji treutno ima najbolji skor u ABA ligi.

Ranije danas, Budućnost je savladala Solnok u Mađarskoj, 75:50.

Sutra se sastaju:

Cedevita-Crvena zvezda, Krka-Cibona, Partizan-Široki i Zadar-Olimpija.

TABELA: Igokea 4-0, Budućnost 2-2, MZT Skoplje 2-2, Split 2-2, Cedevita 2-1, Partizan mt:s 2-1, Krka 2-1’, Olimpija 2-1, Radnički 1-3, Solnok 1-3, Cibona 1-3, Zadar 1-2, Široki 1-2, Crvena zvezda 1-2.

(MONDO, foto: ABA Liga - arhiva)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazne urodile plodom - prva pobeda Radničkog!

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2012

Posle tri startna poraza, a zatim i novčanih kazni koje su usledile od strane klupskog rukovodstva, košarkaši kragujevačkog Radničkog večeras su konačno ostvarili i prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige.

Nastavak na Sportske.net...

Pobedu Radničkog obeležili incidenti na tribinama

Izvor: Sportal.rs, 14.Okt.2012, 00:54

Radnički iz Kragujevca zabeležio je prvu pobedu u ABA ligi, pošto je na gostovanju nadigrao MZT,

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.