KG: Od grafičkog dizajna do proizvodnje cipela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Od grafičkog dizajna do proizvodnje cipela

Tatjana Luković iz Kragujevca je znanje koje je stekla kroz školovanje za grafičkog dizajnera i fotografa pretočila u jedan zanat - proizvodnju cipela. Iako joj je godinu i po dana trebalo za pokretanje sopstvene proizvodnje ova devojka nije odustale od svoje ideje i poručuje svim mladim ljudima da svoju kreativnost iskoriste za pokretanje sopstvenog biznisa.

Pastelne boje i jaki kontrasti u neobičnim kombinacijama razlikuju cipele Tatjane Luković iz Kragujevca od drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sličnih modela. Iako je teško ne samo doći do kvalitetne kože u boji koja se nabavlja iz Italije nego i zaokružiti čitav proces izrade cipela ova devojka nije odustala od svoje ideje.

"Što se samog dizajna tiče u tome je dosta doprinelo znanje grafičkog dizajna i fotografije u tom nekom smislu kombinovanja različitih boja. Kada je u pitanju materijal koristim isključivo kožu a ta neka igra bojama na cipeli mi je jako interesantna", kaže vlasnica ateljea TaLook.

Radeći kao foto reporter često se kroz posao upoznavala sa različitim tipovima proizvodnje i proizvoda što ju je i usmerilo na pokretanje sopstvenog biznisa.

"Zaljubila sam se u samu proizvodnju i sam proizvod odnosno kako nastaje taj proizvod, tako da sam došla na ideju da pokrenem svoju mini proizvodnju i da imam svoj proizvod koji ću plasirati na tržište. Obuću prave izvrsni majstori iz Vranja i ja sam imala ludu sreću da nađem takve ljude i majstore koji se time bave već 30 godina, tako da oni cipele na kraju sklapaju", kaže Tatjana Luković.

Tatjani je bilo potrebno godinu i po dana da ukopi u jedinstven mozaik čitavu proizvodnju koja je konačno krenula pre četiri meseca.

"Moji roditelji su imali svoju proizvodnju obuće pre nekih 15 godina ali tada sam ja studirala i bila sam u Beogradu, nisam bila tu konstantno prisutna ali sam znala šta me čeka. Onog trenutka kada sam njima rekla za ideju tada su me posavetovali, za šta su bili apsolutno u pravu - ako ne krenem sada da neću nikad ni krenuti", priča.

Tatjanina poruka svim kreativnim mladim ljudima je da se ne plaše i da ne odustanu od svoje ideje čak i ako im bude potrebno više vremena do ostvarenja njihovog sna.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.