KG: Kakav ludi bejbi bum sa blizancima!?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Kakav ludi bejbi bum sa blizancima!?

Prošle godine u kragujevačkom porodilištu porodila se 2.181 majka, a na svet je došlo 2.211 beba! Od toga je bilo 49 parova blizanaca i jedne trojke. U odnosu na 2012. godinu, rođeno je 65 beba više. Po 40 parova blizanaca rođeno je 2011. i 2012. godine.

Prošle godine porodila se 2.181 majka, a na svet je došlo 2.211 beba! Od toga je bilo 49 parova blizanaca i jedne trojke: Da su živi i zdravi! (Foto: Ilustracija)

 

Proteklih godina u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je zabeležen sličan broj porođaja, s tim što se rađa više dece! Razlog je vantelesna oplodnja i sve više blizanačkih porođaja.

 

Dr Janko Đurić, direktor Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac kaže da su ranije na 89 porođaja u jednom na svet dolazili blizanci. U Kragujevcu su lane blizanci rađani na 50 porođaja. Dr Đurić kaže da će se trend nastaviti.

 

Sjajno: Radnici Fijata mesečno dobiju 30 beba!

- To je trend u Kragujevcu, ali i u svetu, zbog razvoja medicine i rasta broja parova koji decu dobijaju insemenacijom ili vantelesnom oplodnjom, objašnjava dr Đurić.

 

U Kragujevcu godišnje bude oko 2.200 porođaja, a oscilacije su tek za 50. Dnevno na svet dođe prosečno od pet do sedam mališana, dok se pre deceniji i po rađalo 24 beba za dan. Najviše dece 2011. i 2013. godine rođeno je u avgustu, a 2012. u oktobru. Najviše blizanaca, čak devet, na svet je došlo juna 2013. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.