KG: Iseljena porodica zbog duga

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Iseljena porodica zbog duga

Kragujevac -- Sudski izvršitelji su jutros, iz trećeg pokušaja od početka ove godine, iselili naslednike pokojnog preduzetnika Milana Stevanovića iz kuće u centru Kragujevca.

Kuću, koja je inače bila pod hipotekom, površine oko 400 kvadratnih metara i četiri ara placa, Stevanović je izgubio zbog duga od 25.000 evra koji nije vratio, a što je polovina kredita koji je, pre devet godina, podigao kod Fonda za razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u iznosu od pet miliona dinara.

Banka je, zbog zastoja u otplati kredita, aktivirala hipoteku na kuću i prodala je za oko 120.000 evra, što je, kako tvrde supruga i deca pokojnog Stevanovića, pozivajući se na izveštaj nezavisnog sudskog veštaka, sedam puta manji iznos od vrednosti nekretnine.

Oni tvrde i da su zastali sa otplatom kredita, jer im je banka predložila reprogram duga.

Stevanović se ubio pištoljem, 1. februara, posle bezuspešnog ubeđivanja sudskih izvršitelja da dozvole njegovoj porodici da ostane u kući dok ne prođe zima.

Sudski izvršitelji su i 10. maja pokušali da ih isele, ali nisu uspeli, jer su naslednici pokojnog preduzetnika na kapiju postavili lance i katance.

Naslednici Stevanovića iz kuće u Ulici crvenog barjaka iseljeni su u pratnji velikog broja policajaca, pripadnika privatnog obezbeđenja, u prisustvu lekara službe Hitne pomoći, koji su ćerku Natašu, koja je bila vidno potresena, prevezli u Klinički centar.

Iz kuće je iseljena i supruga Mira, dok sin Nikola u vreme iseljenja nije bio u kući.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac: Iseljena porodica preduzetnika koji se ubio zbog hipoteke

Izvor: Telegraf.rs, 14.Maj.2012

Banka je zbog zastoja u otplati kredita aktivirala hipoteku na kuću Milana Stevanovića, koji se ubio 1. februara posle bezuspešnog ubeđivanja sudskih izvršitelja da ne isele njegovu porodicu

Nastavak na Telegraf.rs...

Porodica Stevanović izbačena na ulicu

Izvor: Kurir, 15.Maj.2012, 07:02

Supruga, ćerka i sin pokojnog Milana, koji se ubio zbog gubitka imovine, prinudno iseljeni iz kuće u Kragujevcu..KRAGUJEVAC - Prepad!..Sudski izvršitelji, u pratnji oko 20 policajaca i pripadnika agencije za fizičko obezbeđenje, upali su juče oko devet časova u dvorište kuće porodice Stevanović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.