Jeremić: Diplomatija privlači investicije

Izvor: S media, 27.Apr.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Diplomatija privlači investicije

Ministar spoljnih poslova Srbije i član Glavnog odbora Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da je zadatak srpske diplomatije u ovoj i narednim godinama da privuče investicije.

Jovanović: Banjaluka za mene nije zabranjeni grad

Zukorlic: Napraviću "Ujedinjene srbijanske emirate"

Počelo štampanje glasačkih listića za izbore

"Od presudnog je značaja kakvi će ljudi voditi Srbiju i da li će znati kako se da se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uhvate u koštac s velikim svetom i da dovedu u zemlju mali deo investicija koji će za nas biti veliki", rekao je Jeremić u razgovoru sa gradjanima u centru Kragujevca, gde je posetio redizborni štand DS-a.

Jeremić je prošetao pešačkom zonom zajedno sa srpskim ambasadorom u SAD Vladimirom Popovićem, koji je Kragujevčanin, i ocenio da je veoma važno da taj grad na tako važnom mestu ima čoveka koji je u stanju da privuče investitore.

Prema rečima Jeremića, danas je vreme kada je svaki dolar na svetu deficitaran, za koji se bije velika utakmica, važno da se utiče na to u kom pravcu će ići kapital.

"Onaj ko ne bude poznavao svet, ko ne zna jezik sveta i ne razume kako se s njima priča i kako se im se prilazi, neće biti u situaciju da dobije investicije", kazao je Jeremić i naveo da u Srbiji postoji samo jedna snaga koja zna kako da se to uradi, a to je DS.

"Ovo su velika vremena i velike su utakmice i borbe za svaku invsticiju", rekao je Jeremić i dodao da živimo u vreme kada je svaki dolar na svetu deficitaran i da se za svaki dolar bije velika utakmica gde će biti uložen.

(Tanjug, foto: Beta, arhiva)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.