Info-dan u kragujevačkoj osnovnoj školi

Izvor: RTS, 24.Apr.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Info-dan u kragujevačkoj osnovnoj školi

U svim osnovnim školama u Srbiji danas je održan Info-dan kako bi učenici osmog razreda mogli da se obaveste o tome šta nude specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama.
U kragujevačkoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković" đaci informatiku uče od prvog razreda.

Mnogi od njih žele da se i ubuduće obrazuju u toj oblasti:
"U osnovnoj školi sam bio na tri državna takmičenja, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planiram da studiram programiranje i informatiku."
Đaci se ozbiljno pripremaju za prijemni, mnogo su, kažu, naučili u školi i na takmičenjima postigli zavidne uspehe.
Do prijemnog ispita za specijalna informatička odeljenja ima još vremena, đacima pomažu svi - i nastavnici u osnovnim školama, i profesori u gimnazijama gde je organizovana pripremna nastava. Na njima je samo da uče. 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Za otvaranje IT odeljenja prijavila se 71 gimnazija

Izvor: RTS, 24.Apr.2018

U osnovnim školama u zemlji je organizovan Info dan, tokom kojeg su se osmaci informisali o uslovima za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama. Prošle godine bilo je 13 odeljenja, ove godine interesovanje mnogo veće – prijavila se 71 gimnazija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.