Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Čačku - bager rušio kuću u kojoj je bio stanar

Stefan Stojadinović (23) iz Kragujevca teže je povređen prilikom rušenja kuće na izgradnji nove ulice u Čačku. Radnici JP "Gradsko zelenilo" krenuli su da ruše kuću bagerom, ne znajući da se Stefan nalazi u njoj, tako da se plafon praktično obrušio na njega. Stojadinović nije životno ugrožen, ali je zbog povreda zbrinut u Kliničkom centru.

Izvor: N1

Incident se dogodio na deonici koju će Grad Čačak pretvoriti u ulicu. Nekoliko kuća koje se nalaze u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hajduk Veljkovoj ulici biće srušene kako bi na toj lokaciji bila sagrađena nova ulica.

Radnici "Gradskog zelenila" su po nalogu lokalne samouprave ušli u ovaj deo sa građevinskim mašinama kako bi srušili tih nekoliko kuća. Ali, u jednoj od njih je stanovao Stefan koji je u Čačak došao iz Kragujevca zbog posla.

Poslednja dva meseca živeo je u kući, koja je vlasništvo Ace Ognjevića iz Čačka. Kako je Ognjević ispričao za N1, uskoro je trebalo da mu se žena i dete presele u ovaj grad, a Stojadinović je već nameravao da se sa njima preseli u drugi stan.

"Sedeo sam sa Stefanom, bageristom i vozačem kamiona ispred kuće. Onog momenta kada smo se razišli, radnici su sa mašinama prešli na drugu stranu kuće i rušili deo kuće u kojem se nalazio Stefan", rekao je Ognjević.

Ovaj događaj šokirao je Čačane, a Stefan je preživeo samo zahvaljujući prisebnosti komšije koji je u trenutku rušenja krova začuo kako mladić zapomaže.

Vlasnik kuće Aco Ognjević kaže da njegova kuća po slovu zakona nije mogla biti srušena dok mu se ne isplati odšteta za objekat. On tvrdi da ga niko nije obavestio kada će kuća biti rušena, niti je gradilište adekvatno obezbeđeno.

Direktor "Gradskog zelenila" Dragan Nikolić kaže da su vlasnici kuća bili obavešteni još 7. maja kada će one biti rušene. On kaže za N1 da su pre početka rušenja ispoštovane sve procedure bezbednosti i provere na gradilištu.

"Rukovodilac rušenja je ušao u objekat i vizuelno ga osmotrio. Posebno, jer se dešavalo da sakupljači sekundarnih sirovina ulaze u te kuće i odnose stvari. Zatim je glasno više puta pozvao i niko se nije odazvao. Plus je radio i bager od kojeg se zemlja tresla. Moja slobodna procena je da mladić verovatno u tom trenutku nije bio pri svesti ili spavao", kazao je Nikolić.

Ekipa Hitne pomoći je nakon povređivanja, Stefana odmah prevezla u Urgentni centar čačanske bolnice, odakle je prebačen u Klinički centar u Kragujevcu.

Prema saznanjima N1, mladić nije životno ugrožen, dosta je ugruvan i ima tešku povredu kuka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Svratio po torbu pa zatrpan!

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2018, 10:27

Ne zna se ko je odgovoran za nesreću prilikom rušenja kuće u Čačku koja se nalazi na trasi buduće ulice. Stefan Stojadinović (23) u bolnici. Bagerista tvrdi da je slušao šefa STEFAN Stojadinović (23), koji je teško povređen kada se na njega obrušio plafon kuće koju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.