Humani Kragujevčani prikupili 2,7 tona garderobe

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani Kragujevčani prikupili 2,7 tona garderobe

Građani Kragujevca i okoline za mesec dana darivali su 2,7 tona garderobe "Empti šopu".
"Empti šop" – jedinstvena, prazna radnja, postavljena u tržnom centru "Kragujevac plaza" privukla je veliku pažnju građana, koji su svoju humanost pokazali na delu. Prikupljeno je oko 2,7 tona garderobe, koja će biti podeljena sugrađanima lošijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << materijalnog statusa.

"Jako nam je drago što smo uspeli da prikupimo toliku količinu garderobe tokom rada 'Empti šopa', a još nam je draže što je sam koncept uspeo da privuče veliku pažnju, ukaže i podseti na potrebe za ovakvim tipom donacija. Želim da pozovem građane da nastave ovu humanu priču u narednom periodu i ubuduće pomažu organizacije poput Crvenog Krsta Kragujevac", kaže Nemanja Savčić, menadžer šoping centra "Kragujevac plaza".
Deo prikupljene garderobe već je podeljen članovima 76 porodica koji u prostorijama Crvenog krsta, kao i predstavnicima 21 mesne zajednice (u gradskom, prigradskom i seoskom području) koji će, u narednom periodu, preuzetu garderobu podeliti građanima na teritoriji njihovih mesnih zajednica.
"Crveni krst Kragujevac je izuzetno zadovoljan količinom i kvalitetom prikupljene garderobe, koju su plemeniti Kragujevčani nesebično poklanjali od srca. Posebno nas raduje što ima dosta garderobe za decu. Hladnoća najviše ugrožava najranjivije grupe – decu, bolesne, stare, nemoćne, one koji žive na udaljenim lokacijama. U narednim danima, u saradnji sa seoskim i gradskim mesnim zajednicama, Crveni krst će sprovoditi podelu garderobe, prvo za sve one građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje topla odeća", ističe Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.