Holivudski milioni podigli Kragujevac

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivudski milioni podigli Kragujevac

Snimanje TV serije "Titanik - Krv i čelik", u kojoj je jedna od zvezda Kris Not - Gospodin Zverka serije "Seks i grad" - za samo tri nedelje donelo je Kragujevcu više od dva miliona evra.

Grad Kragujevac je od pre nekoliko dana na mapi atraktivnih destinacija filmske industrije Srbije, što bi tom gradu moglo da donese veliku zaradu. O kakvom biznisu je reč govori i podatak da se za samo tri nedelje snimanja TV serije "Titanik - krv i čelik“, prošle godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Kragujevac slilo više od dva miliona evra, piše "Blic"- Cilj je da se Kragujevac promoviše i razvija kao isplativa visokokvalitetna i konkurentna destinacija za svetske filmske projekte - kaže Dejan Iskrenović, načelnik u Upravi za imovinu grada Kragujevca. Srbija je u protekle dve godine izgubila na desetine miliona evra jer su filmski producenti zbog nepovoljnih uslova kod nas odlučili da svoje projekte rade u drugim zemljama u regionu. Kragujevac je jedan od izuzetaka.- Stranci su otišli zbog toga što im ovde ljudi nisu izašli u susret, uglavnom zbog zastarelih zakona. Kragujevac je filmskim ekipama besplatno ustupio prostor, ali je zato imao koristi - ističe Iskrenović. Iz Ministarstva kulture poručuju da je u toku izrada podzakonskih akata kojim bi se regulisala ova oblast i omogućili povoljniji uslovi za snimanje velikih i skupih produkcija u našoj zemlji.U TV seriji "Titanik - Krv i čelik", pored ostalih, igraju Kris Not - Gospodin Zverka iz serije "Seks i grad" - i Kevin Zegers koga dobro znaju fanovi serije "Gossip Girl". Kako "Blic" dodaje, od ovih snimanja korist bi imali svi. Na primer, za pomenuto snimanje TV serije "Titanik - Krv i čelik“ bilo je angažovano ukupno 1.200 statista iz Kragujevca. Zarađuju ne samo statisti, već i ugostitelji, pa i komunalna preduzeća koja su imala puno posla i sve su odmah naplatili.Izvor: N. Radišić/B. Kuljanin/Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.