Izvor: Danas, 25.Avg.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinama bez plata i knjižica

Kragujevac - Radnici kragujevačkog javno komunalnog preduzeća Niskogradnja koji nisu raspoređeni po drugim lokalnim firmama, i koji godinama unazad ne primaju zarade, zatražili su na jučerašnjem protestu u zgradi gradske uprave, ispred kabineta gradonačelnika Radomira Nikolića, da nadležni u lokalnoj samoupravi reše njihov socijalno-radni status.

Iako su im lokalni zvaničnici obećali da će uskoro biti obavešteni o stavu grada, radnici su odlučili da proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ispred kabineta gradonačelnika organizuju svakodnevno, sve do konačnog rešenja njihovog statusa. Prema rečima Milana Jovića, njihovog predstavnika, ima radnika Niskogradnje koji čak tri godine nisu primili zarade. Nakon propasti tog preduzeća, u decembru 2012., većinu radnika radnike te firme za izgradnju i održavanje saobraćajnica, zajedno sa opremom i delatnošću, preuzeli su "Čistoća", "Parking servis", "Javno stambeno", "Gradska stambena agencija" i druga kragujevačka javna preduzeća. Od marta ove godine, deo radnika više nije bio potreban tim preduzećima, te su vraćeni u Niskogradnju koja postoji samo na papiru. U još gorem položaju od vraćenih, nalazi se 16 radnika Niskogradnje koje krajem 2012. niko nije preuzeo, i koji od tada nisu primili nijednu platu, niti su im overene zdravstvene knjižice. Predstavnici zaposlenih u tom preduzeću tvrde da ti radnici, zajedno sa svojim porodicama, i bukvalno gladuju.

Radnici Niskogradnje su u više navrata u minule dve i po godine protestima pokušavali da reše svoj status, ali su od nadležnih dobijali samo obećanja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.