Fijat za hranu radnika daje 10.000 evra dnevno

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat za hranu radnika daje 10.000 evra dnevno

Čorba, pljeskavica, pekarski krompir, salata, kolač… Dobar ručak. Supa, batak i karabatak, povrće, salata, kolač… Cena je 35 dinara za komplet obrok. To je od juče izbor u fabričkoj menzi radnika iz Kragujevca koji prave “fijat 500L”.
“Otvorili smo prvu menzu za radnike, a uskoro će da prorade još tri, gde će da se sprema hrana za logistiku. U rekonstrukciju zgrada u koje smo smestili kuhinje i menze ‘Fijat’ je uložio sedam miliona evra. Za opremu, kuhinje, sudove, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mašine… dali smo milion i po evra. Hranu koja se nudi radnicima planira tim stručnjaka za ishranu iz Italije i Srbije. Pratimo potrebe radnika, ali i njihove navike u ishrani. Ali i ukusi radnika su bitni. Naš radnik mora da bude zdrav, sit i zadovoljan. Jedan obrok plaćaju 35 dinara, ali on ‘Fijat’ košta šest evra. Naša kompanija svaki dan izdvaja za ishranu radnika najmanje 10.000 evra”, rekao je Antonio Ferara, direktor “Fijata” u Kragujevcu.
A menza je čudo. Nema gužve jer rade tri linije paralelno. Dođeš, uzmeš tacnu, salvete, pribor. Hleb je tu u neograničenim količinama. Biraš šta ćeš da jedeš. Miriše hrana, pa za početnike postoji dilema kuda pre da krenu. Sve je pod konac. Dođeš na kasu i daš karticu koju ima svaki radnik. Provuku je kroz čitač i od plate se odbija 35 dinara. Sedneš za sto i jedeš. Na sredini menze su točilice, plastične čaše i voda. Malo zaliješ. Paziš na vreme, da ne zakasniš…
U redu radnici čekaju da ručaju. Oni koji su završili, uzimaju svoje tacne i nose ih kraj ulaza, na police koje pomoćnice guraju na pranje. Tu je grupica mladih ljudi. Prvi put su u menzi. Rade u pogonu “karoserija”.
“Sviđa mi se što ima da se bira. Uzeo sam čorbu i dobra je, možda bolja nego kod kuće ili u restoranu. A i krompir, pljeskavica… Lepo je”, kaže Đorđe Ašanin.
Danijela Obradović radi u istom pogonu nove fabrike. “Uzela sam piletinu sa prilozima, a i kolač. Nema šta da zamerim. Pa za ove pare ne može da se kupi ni pristojna kifla u pekari. A ovakav ručak se služi u dobrim hotelima”, kaže Danijela.
Dragan Branković je zajedno sa njima. “Uzeo sam lazanje i nisam pogrešio. Baš je ukusno. A pre toga sam pojeo čorbu. Hteo sam da vidim kako je i ostao sam bez reči. Ovo je stvarno dobro, lepo i za radnike jeftino”, kaže Branković.
Dnevni meni
1. Supa ili čorba (dve vrste)
2. Glavno jelo – jedno kuvano
jelo, dva jela sa roštilja, pica,
pasta
3. Salata – četiri vrste
4. Desert – kolač ili voće
Meni i za vegetarijance
Pored klasične kuhinje, postoji i posebni jelovnik za ljude koji su na dijeti, za one koji su vegetarijanci i ne jedu meso, kao i za radnike koji su zbog bolesti na posebnom režimu ishrane.

Izvor: Vesti online
Tweet
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Menza za radnike Fijata

Izvor: RTS, 27.Okt.2012, 11:52

Kompanija Fijat automobili Srbija, otvorila je menzu kapaciteta 3.000 obroka, u kojoj zaposleni kompletan ručak plaćaju 35 dinara. Ostatak do pune cene u iznosu od šest evra po obroku, dotira fabrika. ..Zaposleni u kompanija Fijat automobili Srbija, od sada će, za samo 35 dinara, moći da ručaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.