Erdoglija obezbeđuje „zimnicu” (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 06.Nov.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoglija obezbeđuje „zimnicu” (FOTO)

Ekipa Erdoglije 1931 iskoristila je dve šanse i osvojila važne bodove

U 12. kolu Prve gradske lige Kragujevca fudbaleri Erdoglije 1931 danas su savladali čvrstu ekipu Mladisti iz Pajazitova sa 2:0 (1:0).
Iako su obe ekipe nastupile u oslabljenim sastavima, prikazana je borbena igra jer su bodove željno očekivali kako domaći, tako i gosti. Ekipa Mladosti, koja je na početku sezone bila i u vođstvu na tabeli, izgubila je korak za ekipama sa vrha tabele i danas >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je priželjkivala da smanji bodovni zaostatak za vodećom Srbijom i njenim prvim pratiocima, ekipama Budućnosti i Vodojaže.
Fudbaleri Mladosti sa trenerom Radoslavom Markovićem pred početak današnjeg susreta
Sa druge strane, fudbaleri Erdoglije 1931, koji zauzimaju mesto u sredini tabele, želeli su da iskoriste prednost domaćeg terena za uvećanje bodovnog salda i u tome su uspeli.
Stevović je posle promašaja u 7. i 20. minutu, u trećem pokušaju uspeo da dovede svoju ekipu u vođstvo. Sa leve strane Đoković je u 44. minutu proigrao slobodnog Đokovića, koji je matirao golmana Mladosti Vasiljevića.
Gordan Petrović i Miloš Stevović svojim golovima obezbedili su pobedu Erdoglije 1931

Posle petnaestominutnog odmora fudbaleri Erdoglije 1931 pojačali su pritisak na gol gostiju u želji da što pre osiguraju pobedu, ali su pri tom dosta grešili. Kapiten Miloš Vlačić, koji ujedno obavlja i funkciju predsednika kluba, u 48. minutu je sa dva-tri metra nabačenu loptu sa desne strane poslao preko gola.
Prvu ozbiljniju priliku za izjednačenje na drugoj strani imao je Blagojević, ali se predugo nameštao za šut i izgubio loptu pred protivničkim golom. U 66. minutu ponovo je Vlačić iz blizine šutirao preko gola gostiju. Šansu za uvećanje vođstva u 70. minutu nije iskoristio ni Stevović, pošto je sa pet metara glavom loptu poslao pravo u ruke golmana Mladosti.
Jedna od odbrana golmana domaće ekipe Zekavice u drugom poluvremenu
Napadač ekipe iz Pajazitova Blagojević u 80. minutu propustio je i drugu veliku šansu za izjednačenje, kada je centriranu loptu sa desne strane sa nekoliko metara glavom poslao u ruke golmana Erdoglije 1931 Zekavice.
Ovaj promašaj kaznio je na drugoj strani najstariji igrač u redovima Erdoglije 1931 Gordan Braksi Petrović. Samo pet minuta nakon ulaska u igru, on je centaršut sa desne strane sproveo je u mrežu Mladosti i tako “overio” pobedu Erdoglije 1931.
ERDOGLIJA 1931 – MLADOST (Pajazitovo) 2:0 (1:0)
Stadion: U naselju “21. oktobar”.
Gledalaca: 50.
Sudija: Stefan Stevanović.
Pomoćnici: Lazar Vasojević i Marko Jevremović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Stevović u 44. i Petrović u 85. minutu.
Žuti kartoni: Lazarević (Erdoglija), Slavnović, Jeremić, Todorčević (Mladost).
ERDOGLIJA 1931: Zekavica, Tošović, Tomović, Pavlović, Rakić, Barjaktarović, Vlačić, Đoković ( od 85. Živanović), Lazarević, Grabovac (od 80. Petrović), Stevović.
MLADOST: Vasiljević, Slavković, Jeremić, Todorčević, Đusić, Milunović, Todorović, Pavlović (od 60. Ćulafić), Nikolić, Blagojević, Filipović.
U ostalim susretima 12. kola Prve gradske lige domaći klubovi su ostvarili stoprocentni učinak. Postignuti su sledeći rezultati: Partizan (C) – Kutlovo 2:1, Šumadinac KG – Kolonija 1:0, Vodojaža – Korićani 5:2, Borac (D) – Budućnost 4:3, Srbija – Zastava 3:1, Sloga (D) – Šumadija 1934 1:0, Jadran – Ćava 4:1 i Jedinstvo – Sloboda (G) 3:1.
U vođstvu je i dalje Srbija iz Ilićeva sa 34 boda, a druga je Vodojaža sa četiri boda manje.
U narednom kolu sastaju se: Sloboda (G) –Partizan (C), Ćava – Jedinstvo, Šumadija 1934 – Jadran, Mladost (P) – Sloga (D), Zastava – Erdoglija 1931, Budućnost –Srbija, Korićani – Borac (D), Kolonija – Vodojaža i Kutlovo – Šumadinac KG.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.