Dinkić jedno priča,Verko drugo radi

Izvor: B92, 09.Jul.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić jedno priča,Verko drugo radi

Beograd -- I dok iz vladajuće koalicije stižu najave o departizaciji javnih preduzeća, primer iz Kragujevca pokazuje da se stranke još ne odriču rukovodećih mesta.

Nekada su spremne da odu i korak dalje.

Naime, za direktora gradskog preduzeća "Šumadija sajam” postavljen je nećak gradonačelnika Kragujevca i potpredsednika Ujedinjenih regiona Srbije Veroljuba Stevanovića, što u Agenciji za borbu protiv korupcije ocenjuju kao tipičan primer nepotizma. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U Agenciji za borbu protiv korupcije kažu da je reč o tipičnom primeru nepotizma, ali i da ovakvi slučajevi nisu u njihovoj nadležnosti. Član Gradskog odbora LDP-a u Kragujevcu Milan Vranić tvrdi da su ovakve pojave svakodnevica, te da, kako kaže, i ne čudi to što se njima niko i ne bavi.

Boris Radivojević, mašinski inženjer iz Kragujevca, sredinom maja postavljen je na mesto direktora "Šumadija sajma”.

Iako je pristao na razgovor, Radivojević nije želeo za B92 da govori o svom izboru, već je kratko prokomentarisao da ga ja na tu funkciju postavila skupština društva, a na predlog, kako je rekao, "nekog iz Skupštine grada”.

Činjenica da će ujak i sestrić ubuduće potpisivati ugovore o saradnji, za sekretara Gradskog veća Zlatka Milića ne predstavlja nikakav problem.

S druge strane, za šefa kragujevačkih naprednjaka Radomira Nikolića veći problem od izbora direktora je to što "Šumadija sajam” gradu kao osnivaču nijednom za pet godina nije podneo izveštaj o poslovanju.

Međutim, sekretar Gradskog veća objašnjava da je sajmište osnovano kao društvo sa ograničenom odgovornošću i nema obavezu podnošenja izveštaja o radu.

Milić priznaje da nije upoznat sa činjenicom da je dobit preduzeća u 2010. sto puta manja od dobiti iz 2009, kako stoji na sajtu Agencija za privredne registre.

Kragujevačko sajmište sagrađeno je sredstvima Evropske unije, navode u gradskoj upravi, a neposredno pred izbor novog direktora pridruženo mu je i odmaralište na Kopaoniku.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović za B92 o ovoj temi nije želeo da govori.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.