Desimirovčani odneli bodove iz Ilićeva

Izvor: KGsport.info, 27.Avg.2018, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desimirovčani odneli bodove iz Ilićeva

Fudbaleri Sloge sa trenerom Markovićem (stoji prvi sleva) iznenadili domaćina u Ilićevu

U drugom kolu Prve gradske lige Kragujevca, fudbaleri Srbije priredili su neprijatno iznenađenje svojim navijačima porazom na svom terenu od Sloge iz Desimirovca 1:2 (0:2)
Posle duže pauze fudbaleri Srbije pred svojim navijačima u Ilićevu izgubili su utakmicu za bodove. Desilo se to juče i to od ekipe koja već nekoliko godina nema svoje igralište i kao domaćin koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << terene u okolnim selima. Desimirovčani su zamolili upravu Srbije da zamene domaćinstvo i utakmicu drugog kola odigraju u Ilićevu, što je i prihvaćeno, iako ekipa koju vodi trener Danijel Spasić svoje utakmice kao domaćin igra nedeljom.
Očekivalo se da će Srbija nastaviti seriju dobrih igara i rezultata kao i u prethodnoj sezoni, kada je kao drugoplasirana igrala u baražu za novoformiranu Šumadijsko-rašku zonu. Tim pre što je uprava obezbedila u letnjem prelaznom roku i nekoliko značajnih pojačanja. Međutim, prema onome što je prikazano na terenu to se nije desilo. Iskusna ekipa Desimirovčana, koju vodi trener Milorad Marković, odigrala je borbenije i sa više motiva i to joj se isplatilo. Igrači se nisu štedeli, što pokazuje i šest žutih kartona, koje im je sudija pokazao.
Bilo je šansi na obe strane, od kojih je Sloga u prvom poluvremenu iskoristila dve i došla do značajne prednosti od 2:0, što je odlučujuće uticalo i na konačan ishod utakmice. Domaćim igračima ništa nije polazilo od noge i stekao se utisak da im igranje subotom ne odgovara, iako su imali želju da zabeleže i drugu pobedu pred svojim navijačima u novoj sezoni.
Ton igri gostiju iz Desimirovca davao je iskusni Željko Buzić, koji je dobro povezivao akcije Sloge i svojim  saigračima „pakovao“ lopte. U 16. minutu Buzić je pred golom Srbije pronašao slobodnog kapitena Milana Živanovića, kome nije bilo teško da sa sedam-osam metara savlada domaćeg golmana Aleksandra Milanovića. Ovaj pogodak dao je krila gostima, koji su nastavili sa ofanzivnom igrom, što je materijalizovano u 35. minutu i drugim pogotkom. U kaznenom prostoru Srbije Buzić je proigrao Slobodana Sudimca, koji je iz blizine povisio prednost Desimirovčana na 2:0.
Željko Buzić dobija čestitke trenera Markovića za dobru igru
Od početka drugog poluvremena trener domaćima Spasić uveo je trojicu odmornijih igrača u želji da preokrene rezultat u korist svoje ekipe, ali ni to nije najbolje funkcionisalo. Fudbaleri Sloge čvrsto su branili stečenu prednost. Tek u poslednjem minutu igre Srbija je uspela da postigne pogodak i samo ublaži poraz. Centaršut sa desne strane idkoristio je Filip Furtula i savladao golmana gostiju Milanovića, ali vremena nije bilo i za nešto više.
Iznenadila nas je bolja igra Sloge, koja je zasluženo pobedila. Mi smo izašli gostima u susret, prihvatili zamenu domaćinstva za drugi deo prvenstva i utakmicu pomerili za jedan dan. Kod naših igrača osećao se umor od napornih treninga i igranja na dva fronta – u kupu, gde imamo dosta ambicija, ali i u prevnstvu, jer ne odustajemo od borbe za prvo mesto. Ima još dosta da se igra i da se ispravi greška. U sredu, 5. septembra očekuje nas težak susret u gostima sa Erdoglijom u četvrtom kolu kupa, a pre toga u nedelju utakmica za bodove sa Šumadincem na našem terenu. Nadamo se da ćemo odigrati bolje i da povoljni rezultati neće izostati. –  rekao je za KG sport.info Saša Furtula, predsednik i „alfa i omega“ Srbije, posle poraza od Desimirovčana.
Ekipa Srbije „omanula“ pred svojim navijačima, ali ne odustaje od borbe za vrh tabele
SRBIJA – SLOGA 1:2 (0:2)
Igralište: U naselju Ilićevo.
Gledalaca: 100.
Sudija: Lazar Stoimirović.
Pomoćnici: Filip Beloica, Nikola Manojlović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Furtula u 90. za Srbiju, Živanović u 16. i 35. minutu za Slogu.
Žuti kartoni: Rmuš, Timotijević, Kenjić, Vukomanović, Nikolić, Marković (Sloga).
SRBIJA: Mijailović, Kuč, Janićijević, Milivojević, Andrejić (od 46. M. Marković), Gojaković (od 46. Marković), Stanojević (od 46. Matović), Milenković, Bajović, Jokić, Furtula.
SLOGA: Milanović, Jovanović, Sudimac, Živanović (od 70. Nikolić), Rmuš (od 68. S.Marković), Timotijević, Kenjić, Erić, Buzić (od 85. Ilić). Vukomanović, Jotović.
U ostalim susretima 2. kola Prve gradske lige Kragujevca, koji su odigrani u nedelju, postignuti su sledeći rezultati: 21.oktobar – Bagremar 3:1, Kutlovo – Mladost (P) 1:1, Jedinstvo – Erdoglija 1931 5:1, Šumadinac KG – Budućnost 1:2, Pobeda 1926 – Slavija 3:0, Korićani – Sloboda (G) 2:1, Jadran – Borac (D) 0:3.  U ovom kolu slobodna je bila ekipa Šumadije 1934 iz Drače.
U vođstvu su Pobeda iz Beloševca, Budućnost iz Resnika i Korićani sa maksimalnim učinkom od šest osvojenih bodova. Iznenađenje predstavlja plasman doskorašnjeg zonaša Slavije na poslednjem mestu bez bodova.
U narednom kolu sastaju se: Sloboda (G) – Jadran, Slavija – Korićani, Budućnost (R) – Pobeda 1926, Srbija – Šumadinac, Erdoglija 1931 – Sloga (D), Mladost (P) – Jedinstvo, Bagremar – Kutlovo, Šumadija 1934 – 21. oktobar, a slobodan je Borac (D).
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.