Četiri gola Cvetkovića rešila derbi

Izvor: KGsport.info, 04.Nov.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri gola Cvetkovića rešila derbi

Kragujevački Mašinac slavio je danas u derbiju 2. kola II futsal lige grupa Zapad na gostovanju u Smederevskoj Palanci protiv ekipe Partenona sa 4:2. Sva četiri gola za goste postigao je Mališa Cvetković.
Sjajna utakmica velikih rivala u Smederevskoj Palanci, koja je svakako opravdala epitet derbija kola. Obe ekipe u ovu sezonu ušle su silno pojačane sa ciljem da se plasiraju u Prvu futsal ligu Srbije.
Ekipa domaćina, koju od ove sezone sa klupe predvodi nadaleko poznati Miki >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa Konjarnika, bolje je otvorila utakmicu i već u prvom minutu imala odličnu šansu, ali Pavlović je iz neposredne blizine pogodio stativu.
Već u drugom minutu sledi odgovor, Cvetković se odličnom fintom oslobađa Spasojevića i fenomenalnim udarcem dovodi KMF Mašinac u vođstvo, 0:1. Domaćin je uglavnom šutevima sa distance i solo prodorima danas odličnog Barbareza pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je odbrana KMF Mašinca na čelu sa golmanom Antićem uspešno odolevala svim napadima. I pored terenske inicijative domaćina, ređaju se šanse na drugoj strani. Sjajne prilike da povećaju vodjstvo gostiju nisu iskoristili Pajić, Simić, Brdar, Cvetković, Gavrilović i Matović.
U 17.  minutu, nakon šuta Brkića, Didanović se odlično snašao u šestercu gostiju i poravnjava rezultat, 1:1.
U 25. minutu, odlična akcija KMF Mašinac, Cvetković rutinski dribla golmana i smešta loptu u praznu mrežu za 1:2.
U 33. minutu, ista akcija, Cvetković ponovo dribla golmana domaćih Živanovića koji ga namerno faulira i dobija crveni karton. KMF Mašinac je strpljivom igrom iskoristio to što je dva minuta imao igrača više na terenu i nakon sjajnog pasa Simića Cvetković u 34. minutu postiže gol za 1:3. Nakon toga, domaćin kreće na sve ili ništa i pokušava da igrajući sa pet igrača u polju (bez golmana) dođe bar do boda, ali je Antić u par navrata odlično reagovao i sprečio domaćine da smanje rezultat.
Igra KMF Partenona na sve ili ništa otvorila je dosta prostora za kontre KMF Mašinac i gosti su propustili nekoliko sjajnih prilika da još više uvećaju rezultatsku prednost.
U 40. minutu kontra gostiju koju realizuje Cvetković i postiže svoj četvrti gol na utakmici, 1:4. U poslednjim trenucima meča Pavlović koristi opuštenost odbrane gostiju i udarcem sa sedam metara postiže gol za konačnih KMF Partenon – KMF Mašinac 2:4.
Najbolji akter susreta, Mališa Cvetković rekao je posle meča:
„Odigrali smo taktički sjajno, disciplinovano i u svakom trenutku smo znali šta hoćemo na terenu. To je bio i jedini način da pobedimo odlicnu ekipu KMF Partenona iz Smederevske Palanke. Uspeli smo da se izdignemo nakon poraza u Čačku i dođemo do veoma važnih bodova, jer je liga ove godine veoma ujednačena i biće teško osvajati bodove na strani.
Naredne nedelje (11.11.2012,) u 20:30h u sali II Kragujevačke gimnazije igramo protiv KMF Bajina Bašta i koristim ovu priliku da pozovem sve koji vole futsal da dođu i pruže nam podršku“.
KMF Partenon – KMF Mašinac 2:4 (1:1)
SMEDEREVSKA PALANKA
OŠ „Vuk Karadžić“
Gledalaca: 150.
Sudije: Petrović i Bisenić (obojica iz Smedereva).
Strelci: 0:1 Cvetković 2, 1:1 Didanović 17, 1:2 Cvetković 25, 1:3 Cvetković 34, 1:4 Cvetković 40, 2:4 Pavlović.
Nаgomilаvаnje prekršaja: KMF Patenon 6 (5-1), KMF Mašinac 5 (0-5).
Crveni karton: Živanović u 33.min (Partenon)
KMF PARTENON: Živanović (g), Brkić, Ćosić, Milinčić, Barbarez, Didanović, Kokotović, Pavlović, Petrović, Patrović, Dragić, Spasojević (kap).
KMF MAŠINAC: Antić (g), Gavrilović (kap), Popović, Cvetković, Brdar, Mijatović, Simić, Matović, Pajić, Bjelanović(g).
Igrač utakmice: Mališa Cvetković (Mašinac).
Ekonomac B, druga kragujevačka ekipa u ovom rangu takmičenja slavila je u Gornjem Milanovcu protiv Metalac Kolorada sa 5:2.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.