Bivši direktor Energetike zloupotrebio položaj

Izvor: Šumadija Press, 27.Dec.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor Energetike zloupotrebio položaj

MUP srbije potvrdio da je uhapšen bivši direktor “Energetike” Nikola Petrović, kome je Viši sud u Kragujevcu odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Petrović je uhapšen u masovnoj akciji koja je sprovedena u noći između petka i subote, kada je MUP širom zemlje priveo 80 osoba, osumnjičenih za čitav spektar različitih krivičnih dela.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Petrović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << izvršio dva krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

MUP navodi da postoje osnovi sumnje da je N.P., od 2010. do 2015. godine, kao odgovorno lice, za potrebe preduzeća ”Energetika”, iz rudnika Miljevina i Kamengrad u Republici Srpskoj, nabavljao ugalj po višoj ceni iako je mogao da ga nabavi iz srpskih rudnika u sastavu JP PEU “Resavica” po nižim cenama.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je od 2011. do 2013. godine, nepotrebno uveo kao posrednika preduzeće “Šumadijasajam”, u realizaciji prevoza uglja iz rudnika Miljevina iz Republike Srpske čime je povećao cenu prevoza sa 18 na 20 evra po toni.

Ukupna materijalna šteta koja je pričinjena ovim delima preduzeću ”Energetika” procenjuje se na najmanje 59.000.000,00 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.