Zorana Mihajlović: Ne uslovljavamo briselski dijalog Trepčom

Izvor: Danas, 20.Jan.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Ne uslovljavamo briselski dijalog Trepčom

Beograd, Užice - Srbija nikoga ne uslovljava, naprotiv, svakim svojim korakom pokazujemo koliko nam je stalo i koliko radimo na regionalnom povezivanju i saradnji, komentar je Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije, na kritike koje je aktuelnoj vlasti uputio Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju - da Srbija ne treba da uslovljava dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine odustajanjem Kosova od nacionalizacije rudnika Trepča.

Ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističe za Danas da Srbija, za razliku od Kosova, poštuje sve dogovore i sporazume.

„Srbija poštuje sve dogovore i sporazume, ali to moraju i drugi da urade. Jer, ono što je pokušano jeste na mala vrata otimanje Trepče i resursa, a da o tome uopšte nije razgovaramo u Briselu“, ističe Mihajlovićeva za naš list.

Međutim, na Danasovo pitanja čime bi Srbija bila zadovoljna, odnosno da li je otvorena mogućnost podele imovine Trepče, potpredsednica Vlade je samo odgovorila: „O tome će se tek razgovarati.“

Mihajlovićeva je inače, tokom posete Užicu, izjavila da bi trebalo izmeniti Zakon o poreklu imovine, kako bi se razjasnilo na koji način su tajkuni stekli svoje bogatstvo. Njime bi se, kako je navela, zaštitili oni koji pošteno rade i sankcionisali oni koji su se obogatili na račun građana.

- Nove odredbe zakona trebalo bi da se završe što pre. To nije pitanje straha ni za koga, već pitanje normalnog funkcionisanja sigurne i odgovorne države - poručila je Mihajlovićeva.

Istakavši da „svako ko se ponaša u skladu sa zakonom neće imati problema i ne bi trebalo da brine“, ona je rekla da „smo dugo čekali trenutak da vidimo na koji način su tajkuni stekli svoj prvi milion“.

- Oni koji ne poštuju zakon i pokušavaju da prikriju bilo šta, normalno je da će imati problema ne samo u Srbiji nego u bilo kojoj uređenoj državi - istakla je Mihajlovićeva.

Vučić: Spremni na razgovore

„Ako vicepremijer Kosova Hašim Tači kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ne mogu da pretim. Mi smo spremni da razgovaramo, spremni na dijalog. Zasad mu to (Tačiju) nije prošlo, videćemo kako će ići u budućnosti, mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo“, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za TV B92.

Fabrika vode

Rekavši da će rekonstrukcija i dogradnja fabrike vode u Užicu koštati oko 2,8 miliona evra, Mihajlovićeva je najavila da će deo novca obezbediti Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, a deo Republička direkcija za vode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbija ne uslovljava briselski dijalog Trepčom

Izvor: Press, 20.Jan.2015

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je, u izjavi za "Danas", odbacila tvrdnje da Srbija uslovljava briselski dijalog odustajanjem Prištine od nacionalizacije "Trepče". . "Srbija nikoga ne uslovljava, naprotiv, svakim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.