Zoran Vlašković: Za Čehe Kosovo je srce Srbije

Izvor: KMnovine.com, 19.Avg.2018, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Vlašković: Za Čehe Kosovo je srce Srbije

U Češkoj su se pojavile interesantne maice sa porukom - Kosovo je srce Srbije. Izvanredno dizajnirane i sa pravim asociranjem na poruku koja je ustaljena kod Srba.


   
Vaclav Dvoržak u Pragu na protestu protiv otimanja KiM    


















Pripremio: >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Zoran Vlašković




Mnogo puta do sada Česi su dolazili na Kosovo i Metohiju da daju podršku Srbima i Srbiji da je Kosovo sastavni deo države Srbije. Takođe su više puta ispred mosta, sa severne strane, isticali češku zastavu u znak nedeljivosti Srbije.

   
Majice, češki dizajn    
Čuveni češki režiser Vaclav Dvoržak, koji je više puta dolazio na KiM posle 1999. godine, reditelj dokumentarnog filma "Oteto Kosovo" i pokretač peticije protiv lažne države Kosovo, kaže da više od 80 odsto Čeha traži da Prag povuče priznanje Kosova!

Vaclav Dvoržak godinama organizuje proteste u Pragu i drugim gradovima protiv takozvanog nezavisnog Kosova.

Češka država još nije uspostavila diplomatske odnose sa Prištinom. 


   
Češka zastava  se dugo vijorila ispred mosta protiv takozvanog nezavisnog Kosova    




























Autor: Zoran Vlašković


Dugogodišnji je novinar lista "Jedinstvo" koji se do 1999. godine štampao u Prištini. Višestruki je dobitnik nagrade matičnog lista za najboljeg novinara godine. Autor je tri knjige o Kosovu i Metohiji.

Prvi je obišao karaulu Košare posle okupacije KiM od strane NATO-a, prvi fotografisao nemačke vojnike okupatorskih snaga na bunkerima iz Drugog svetskog rata koje su takođe Nemci sagradili na severu KiM. Danas je saradnik mnogih glasila u Srbiji ali i širom sveta gde se izdaju listovi na srpskom jeziku.

Rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici.
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.