Zoran Đokić se izjasnio da nije kriv

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Đokić se izjasnio da nije kriv

Srbin iz Peći Zoran Đokić izjasnio se na početku suđenja u Specijalnom sudu u Prištini da nije kriv za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom marta i aprila 1999. godine.
Prema optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva Zoran Đokić se sumnjiči da je u saradnji sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti, tokom marta i aprila 1999. godine, počinio zločine protiv civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanovništva u naselju Kristal u Peći.

Oni su, prema navodima optužnice, "nasilno ušli u albanske kuće, naterali stanovnike da napuste domove, fizički i psihički ih zlostavljali, ali i ubili".
Đokićev advokat Ljubomir Pantović, na osnovu prvog uvida u optužnicu, još tada je poručio da tužilaštvo nema dovoljno dokaza, kao i da su svedoci "nekredibilni".
"Nema dokaza, sve je to posredno, niko od svedoka nije video i prepoznao Zorana Đokića na mestu izvršenja dela, već su od drugih ljudi čuli da je neki Zoran Đokić učestvovao u tome", naveo je Pantović.
Kosovska policija uhapsila je Zorana Đokića drugog februara na prelazu Jarinje. Njemu je istog meseca određen jednomesečni pritvor, koji je potom produžen na još dva meseca. Đokićev advokat Ljubomir Pantović tada je za Radio Kontakt plus poručio da je postupanje suda i tužilaštva u ovom slučaju krajnje protivzakonito i na štetu njegovog branjenika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.