Zločinci ne mogu doneti bezbednost

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločinci ne mogu doneti bezbednost

Oni koji su krvlju zalili i Veliku i Murino, i Podgoricu i Danilovgrad, i Kosovo i Beograd i celu Srbiju, ne mogu nam garantovati ni doneti bezbednost. Ovo je, pored ostalog, kazao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohioje u Velici podno Čakora, gde je odata pošta žrtvama pokolja koji su 28. jula 1944. počinili Šiptari i muslimani u uniformama 21. brdske SS divizije Skenderbeg i uz pomoć nemačke Princ Eugen divizije.

Tada je za samo dva i po sata zverski ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 428 žitelja Velike.

Amfilohije se osvrnuo i na 30. april 1999. kada su NATO bombarderi iskalili bes i na centar Velike, varošicu Murino i uz veliko razaranje i više ranjenih, ubili troje dece i tri odrasle osobe.

- Naš vrli premijer tu skoro poruči: nikad više Mojkovca!

A mi očekivali da će reći: nikad više Velike, nikad više Murina, nikad više NATO, nikad više sprženih srpskih domova na Kosovu, nikad više paljenja Pećke patrijaršije - rekao je Mitropolit Amfilohije aludirajući na reči Mila Đukanovića izgovorene povodom obeležavanja stogodišnjice Mojkovačke bitke kada je ocenio da je mojkovačka epopeja bila velika i nepotrebna greška.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.