Zeri: Nigde rezultata izbora, nigde ni razgovora

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri: Nigde rezultata izbora, nigde ni razgovora

Priština -- Mesec i po dana od vanrednih parlamentarnih izbora na kosovskoj teritoriji prebrojavanje glasova još traje. Nastao i vakuum u pegovorima vodećih stranaka.

Vakuum u pregovorima izmešu Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, o formiranju nove vlasti, kako piše Zeri, traje već dve nedelje.

Prištinski Zeri piše da su poslednji sastanak predstavnici dveju stranaka imali 7. novembra, a naredni, kažu, nije zakazan, iako je ostavljena mogućost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da on bude održan sledeće sedmice.

Dok izborni proces još traje, DSK je ranije saopštila da bez konačnog izbornog rezultata neće biti ni novih sastanaka sa Samoopredeljenjem.

Inače, na narednom sastanku predstavnika dveju stranaka i njihovih lidera, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, trebalo bi da bude tema dijalog sa Beogradom i uloga predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija, u tom procesu.

Zeri primećuje i da ne prestaju pritisci medjunarodne zajednice na dve stranke da vlast što pre bude formirana.

Navode da strane dipomate ističu da Priština ne može sebi da dopušta luksuz da odlaže ovaj proces i nepotrebno gubi vreme.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovski mediji: Dijalog "Samoopredeljenja" i DSK tapka u mestu, nema novih sastanaka

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Mesec i po dana od vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji prebrojavanje glasova još traje, a u međuvremenu je nastao i dvonedeljni vakuum u dijalogu dve vodeće stranke o formiranju vlasti: Pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.