Zašto gospodar Kosova putuje u Ameriku?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto "gospodar Kosova" putuje u Ameriku?

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koga je Aleksandar Vučić svojevremeno nazvao "gospodarom Kosova", putuje u SAD u sredu, radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, piše "Koha".

Pozivajući se na svoja saznanja iz skupštinskih izvora, "Koha" piše da će Veselji u SAD boraviti nekoliko dana, a očekuje se da će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta. Ova poseta, prema istim izvorima, biće realizovana pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sednice parlamenta 14. decembra, kada će se poslanici izjasniti o paketu zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Navodi se da će Veselji otputovati u SAD kako bi koordinisao poslove sa američkom državom pre nego što se izglasaju nacrti zakona o vojsci, kao i da bi potpisao nekoliko sporazuma koji imaju za cilj snabdevanje vojske Kosova naoružanjem.

"Cilj posete su koordinacije sa američkim partnerima pred formiranje vojske, kao i pomoć SAD za povećanje vojnih kapaciteta", rekao je neimenovani izvor za"Kohu".

Predsednik Skupštine, kako se saznaje, imaće sastanke u Pentagonu, u Beloj kući, a boraviće i u Ajovi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.