Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

Kuća Tome Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, zapaljena je, rekli su Tanjugu Srbi iz tog grada u Metohiji.
Kuća je zapaljena dok je trajala poseta zamenika premijera u Vladi Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu, odnosno za vreme sastanka koji je održan sa meštanima Orahovca i Velike Hoče. Požar su primetile komšije i pozvale vatrogasce.
Došli su i pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosovske policije.
U požaru je izgorela jedna soba, pošto su na sredini te prostorije podmetači zapalili gomilu novina.
Kuća Tome Baljoševića se graniči sa kućom u kojoj živi predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Golub Kujundžić, pa je prava sreća što se požar nije raširio i zahvatio njegovu kuću.
Kuća Baljoševića je inače napuštena, a njeni vlasnici i ukućani su prilikom napada Oslobodilačke vojske Kosova na Orahovac jula 1998. godine kidnapovani – Toma i njegov sin Saša, supruga Slavka, snaha Snežana i jednogodišnji unuk Ninoslav.
Dve žene sa detetom su oslobođene iz logora OVK posle 12 dana, a Toma i Saša su pronađeni mrtvi. Sahranjeni su na grobu Lešće u Beogradu.
U kući ne živi niko od 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu

Izvor: Blic, 10.Mar.2016

U Orahovcu je zapaljena kuća Tome Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan, pa ubijen jula 1998. godine, rekli su Tanjugu Srbi iz ovog grada u Metohiji...Kuća je zapaljena dok je trajala poseta zamenika premijera u Vladi Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu, odnosno za vreme sastanka koji je održan...

Nastavak na Blic...

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu: Vlasnik otet i ubijen 1998.

Izvor: Kurir, 10.Mar.2016

ORAHOVAC- U Orahovcu je zapaljena kuća Tome Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan, pa ubijen jula 1998. godine, rekli su Srbi iz ovog grada u Metohiji...Kuća je zapaljena dok je trajala poseta zamenika premijera u Vladi Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu, odnosno za vreme sastanka koji je održan...

Nastavak na Kurir...

Srpsku kuću palili pred očima policije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2016, 06:14

Dok je u Orahovcu boravio zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, zapaljena je kuća Tomislava Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan i ubijen jula 1998. godine. I dalje nepoznati počinioci podmetnuli su požar pred očima kosovske policije koja je obezbeđivala posetu, a da oni nisu ništa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.