Zaključci Kriznog štaba četiri opštine

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključci Kriznog štaba četiri opštine

Krizni štab je danas pre podne zasedao u Kosovskoj Mitrovici, a doneo je sledeće zaključke, prema saopštenju: "Na današnjoj sednici kriznog štaba opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok nakon uvođenja blokade uvoza robe iz centralne Srbije kojima se izaziva humanitarna kriza na severu Kosova i Metohija i ugrožava fizički opstanak našeg naroda doneli smo sledeće zaključke:
1. Da se ukinu takse na srpske prozvode jer će se zbog ovakvih mera Srbi iseliti sa ovih prostora. 2. Da se odmah puste uhapšeni građani Kosovske Mitrovice ili da se ponude validni dokazi. 3. Da se sačuva mir i bezbednost, da to obezbede i garantuju Kfor i nadležne međunarodne institucije na KiM 4. Da se održe mirni i nenasilni jednosatni protesti protiv političkog i policijskog terora Prištine nad Srbima. Protesti će biti održati u 12 sati na sledećim lokacijama: U Rudaru, kod krsta u opštini Zvečan, na prelazu Jarinje u opštini Leposavić, na prelazu Brnjak i u Zupču u opštini Zubin Potok. Krizni štab je posebno pozvao građane da ne nasedaju na provokacije, jer je najbitnije sačuvati mir i bezbednost. Srpska lista će biti uz svoj narod, zaključuje se u saopštenju Kriznog štaba. Sastanak je usledio nakon jutrošnjeg upada ROSU na sever Kosova i hapšenja Srba koji su, kako Prišitna navodi, povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine. Cela akcija bila je praćena zvucima sirene za uzbunu, a čuli su se i pucnji, što je dodatno uznemirlio građane Kosovske Mitrovice. RTS, TANJUG
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.