Zahtevi Haradinaja nerealni

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zahtevi Haradinaja nerealni"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da anticivilizacijske i protivpravne takse prištinske vlasti moraju odmah da ukine ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja.

Nakon što je Ramuš Haradinaj rekao da je spreman da odmah ukine nametnutu taksu Srbiji ako Amerika i Evropska unija organizuju međunarodnu konferenciju na kojoj bi bio postignut sveobuhvatni sporazum, iz Beograda stiže poruka da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protivpravne takse moraju da se odmah ukinu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da onaj ko postavlja nove uslove taj ne želi kompromis.

- Takse koje su anticivilizacijske i protivpravne moraju odmah da ukinu ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja, ali se bojim da, nažalost, oni to ne žele - rekao je Đurić.

Sada se pokazuje koliko je težak put pred nama kada je reč o postizanju bilo kakvog konstruktivnog rešenja, kaže Đurić.

- Ozbiljne iluzije gaje svi oni koji misle da mogu da nateraju pritiscima Srbiju da učini ustupke i da odustane od onoga što je zaštita njenih državnih i nacionalnih interesa - istakao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.