Za povratak na KiM 6 miliona evra

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za povratak na KiM 6 miliona evra

Započeta je realizacija projekta vrednog šest miliona evra koji ima za cilj povratak 250 raseljenih porodica na Kosovo.

Predstavnici Kancelarije EU na Kosovu i kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak sprovešće ovaj projekat u sedam opština: Peć, Istok, Klina, Obilić, Štrpce, Suva Reka i Gnjilane u periodu od 30 meseci sa ciljem da se obezbedi sveobuhvatni paket za povratak za oko 250 raseljenih porodica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj program predstavlja zajedničku inicijativu koju finansiraju Evropska unija i Ministarstvo za zajednice i povratak za pružanje podrške stvaranju stabilnog, tolerantnog i multietničkog okruženja na Kosovu koje osigurava osnovna ljudska i manjinska prava.

Do sada se vratilo oko 600 porodica uz pomoć ovog programa koji finansira EU, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu uz napomenu da je EU za ovu fazu dodelila četiri miliona evra zajedno sa dva miliona evra koje je dodelilo ministarstvo.

"Program za povratak i reintegraciju je jedan od najbitinijih projekata Ministarstva koje sprovodi u saradnji sa EU. Hteo bih da se zahvalim našim prijateljima iz EU što nam pomažu da napravimo još jedan korak ka osiguravanju značajnog broja povratka na Kosovo kroz ovu novu fazu projekta", izjavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.

Zamenik šefa jedinice za saradnju u Kancelariji EU Libor Sslad je izjavio da obezbeđivanjem održivih sredstava za život, unapređivanjem životnih uslova i pomaganjem boljeg pristupa socijalnim uslugama, gradonačelnici korisničkih opština pružaju najoblju uslugu svojim građanima.

Do danas, Evropska unija je dodelila preko 55 miliona evra za manjinske zajednice širom Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.