Za Kosovo se sprema Dejton 2

Izvor: Mondo, 04.Sep.2018, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za Kosovo se sprema Dejton 2"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi do rešenja "kosovskog čvora" moglo da dođe na nekoj međunarodnoj konferenciji.

Foto: MONDO/Mario Milojević

"Preduslov za tako nešto je da se stavovi dve strane približe", rekao je Dačić u izjavi za "Srpski telegraf", dodajući da su trenutno stavovi dve strane značajno udaljeni.

Tači "suspendovan", Ljimaj da pregovara s BG?

Kako navodi list, pozivajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ministra, rešenje bi mogao da bude tzv. Dejton 2, odnosno rešenje po modelu razgraničenja na velikoj međunarodnoj konferenciji koja bi trebalo da se održi pre maja 2019. godine, kada ističe mandat Evropske komisije.

Šef srpske diplomatije ističe da je razgraničenje sa Albancima jedino pitanje granica koje bi se u slučaju novog Dejtona našle na dnevnom redu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: Sprema se "Dejton 2" za Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi do rešenja "kosovskog čvora" moglo da dođe na nekoj međunarodnoj konferenciji...- Preduslov za tako nešto je da se stavovi dve strane približe - rekao je Dačić u izjavi za "Srpski telegraf", dodajući da su trenutno stavovi dve strane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.