ZSO za sigurniju budućnost dece na KiM

Izvor: Studio B, 03.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZSO za sigurniju budućnost dece na KiM

Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) treba da omogući da se srpska deca na Kosovu i Metohiji osećaju sigurnije i da postoje institucije kojima će u svakom trenutku moći da se obrate za zaštitu svojih prava, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Izrazivši zadovoljstvo što je danas mogao da primi decu sa Kosova i Metohije, iz srpskih opština Klokot i Vitina, a koja borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, premijer je rekao da je srećan što su mališani posetili svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gravni grad, što dobro znaju koji je njihov glavni grad i zašto ga toliko vole.

Gradu Beogradu i Čajetini zahvalio je što su posetu omogućili, a onda konstatovao da zna da nije lako živeti ni u Partešu, Klokotu, Binoču, odakle ova deca dolaze i da to pokazuje njihovu ljubav prema Beogradu i drugim delovima Srbije još snažnijom i većom nego što bi mogao neko da pretpostavi.

"Ono malo što možemo da učinimo za njih uvek čhemo da učiniti i taj deo ćemo smatrati srpskom teritorijom u skladu sa Ustavom Republike Srbije", rekao je premijer dodajući da će vlada učiniti što i koliko može da srpska deca na Kosovu dobiju šansu da žive kao sva deca u Evropi.

Obećao je da će se vlada za njihovu bolju budućnost boriti i dalje, konstatovao da pametnijom i mudrijom politikom u odnosu na onu raniju to već uspeva da postigne, a zatim rekao da mu se čini "da se deca ne osećaju toliko nesigurno koliko su rekli pre godinu ili dve".

Dodao je da se nada da će slična poseta biti organizovana za decu iz drugih delova Kosova, jer, kako je naveo, imamo i u Metohiji decu koja su u težim uslovima, ali teško je pronaći nekoga koji je u težoj situaciji od dece u opštini Vitina i Kamenica. "Mislim da nije lako ni u Pasjanu, Šilovu i Ranilugu, ali možda nešto lakše nego u Vitini, Klokotu", uveren je premijer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.