ZEKA NAJAVIO: Haradinaj leti iz Vlade sledeće nedelje

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEKA NAJAVIO: Haradinaj "leti" iz Vlade sledeće nedelje

Prema Zekinim rečima, van vlade će ostati Haradinajeve Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija Poslanik Socijaldemokratske inicijative, Miljaim Zeka, govorio je o mogućnosti rekonstrukcije Haradinajeve vlade. Rekao je da će sporazum o tehničkoj vladi biti sklopljen u narednim danima. Prema Zekinim rečima, van vlade će ostati Haradinajeve Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.- Ovim sporazumom, Špend Ahmeti bi postao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << premijer, ali moguće je da će biti neko iz LDK - rekao je Zeka i dodao da će deo tehničke vlade biti PDK, LDK, PSD i NISMA:- Alijansa i Samoopredeljenje će ostati van vlade. Deo vlade biće PDK, LDK, PSD i NISMA. Deo vlade biće i AKR i Srpska lista. Van scenarija ostaće Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti.Zeka je u emisiji DPT na T7 rekao da sve to može biti završeno tokom sledeće nedelje.- Ovo je ozbiljna stvar, bilo je sastanaka i pregovora sa glavnim ljudima u ovim strankama. Pad vlade može uslediti uskoro, neće biti novih izbora niti raspuštanja skupštine. Samo će predsednik nekome drugom dati da upravlja vladom - izjavio je Zeka je dodao da do toga možda neće doći ukoliko dođe do ukidanja taksi.- Verujem da se to neće dogoditi ako dođe do suspenzije taksi. Napraviće tehničku vladu samo ako Haradinaj ostane čvrsto pri stavu o taksama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeka: Uskoro tehnička vlada Kosova

Izvor: Danas, 16.Feb.2019

Poslanik Socijaldemokratske inicijative u Skupštini Kosova Miljaim Zeka najavio je da će uskoro biti sklopljen sporazum o tehničkoj vladi i da će van vlade ostati Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Samoopredeljenje, preneo je danas portal Kossev, pozivajući se na prištinske medije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.