Vulin vodi kampanju i iz Patrijaršije

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2013, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin vodi kampanju i iz Patrijaršije

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin poručio je sa predizbornog skupa "Srpske" u Goraždevcu da je Briseliski sporazum donet da bi se definisao položaj sprskog naroda i uloga Srbije u pokrajini.

Aleksandar Vulin  

Na predizbornom skupu građanske incijative Srpska, liste koju podržavaju predsednik i Vlada Srbije, Vulin je između ostalog poručio da beogradska vlast nikada ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vodila pregovore u Briselu da je htela da, kako neki kažu proda Kosovo, već bi to učinila bez sporazuma.

 

Vulin je pozvao Srbe da izađu na izbore 3. novembra i tako očuvaju Srbiju na prostoru Kosova i Metohije.

 

Ministar je u Goraždevcu prisustvovao i polaganju kamena temeljca za zgradu od osam stanova, čiju izgradnju finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Vulin, koji je juče sa kandidatima za gradonačelnike sa liste građanske incijative Srpska boravio na Svetoj gori, danas je povodom manastirske slave Pokrova Presvete Bogorodice posetio Pećku patrijaršiju.

 

"Duhovnost našeg naroda na Kosovu i Metohiji koga čuvaju i crkva i država Srbija, jeste nešto što nas zadržava i na ovom mestu", rekao je Vulin u Patrijaršiji i ukazao da srpki narod u pokrajini nije opstao tamo gde nije opstala crkva.

 

U manastiru je jutros svetu arhijerejsku liturgiju služio patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje episkopa raško-prizrenskog Teodosija. Patrijarh je poručio da Patrijaršija mnogo znači za srpski narod, ne samo danas nego u čitavom vremenu, da je ona duhovni centar, centar arhiepiskopije, mitropolita patrijarha, centar odakle se upućivala reč srpskom narodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.