Vulin o odluci Prištine: Ovo je odmazda!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o odluci Prištine: Ovo je odmazda!

Zabrana ulaska zvaničnicima Srbije na prostor AP Kosovo i Metohija je još jedan dokaz da rukovodstvo u Prištini beži od dijaloga po svaku cenu, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je poručio da niko ne može da prekine vezu između Srba na KiM i njohove vlade i predsednika.

"Nakon što su doživeli fijasko sa pokušajima da nateraju Srbe da kupuju švercovanu robu iz kamiona, sada pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da kazne Srbe time što će im zabraniti ili prekinuti vezu sa svojim državnim rukovodstvom", naveo je Vulin komentarišući odluku Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na KiM.

On je naglasio da Priština neće uspeti da uradi ni ovaj put.

Zabranjen ulazak SVIM srpskim zvaničnicima na Kosovo!

"Ovo nije politika, ovo je odmazda, ovo je pokušaj da svoj bes iskale na Srbima sa prostora KiM, pokušavajući da prekinu svaku vezu imeđu njih, Vlade Srbije i njihovog predsednika. To jednostavno neće biti moguće, nije moguće, nikada u tome nisu uspeli, neće uspeti ni ovaj put", rekao je Vulin.

On je ukazao da je ovo test za novu briselsku administraciju - da li su u stanju da ostvare svoj autoritet i obezbede bar elementarno kretanje ljudi, kada nisu uspeli da obezede kretanje robe.

SKANDALOZAN sporazum Prištine i Tirane!

"Nadam se da će nova briselska administracija napustiti onu praksu saopštenja u kojima obe strane treba da se uzdrže i u kojima stalno pokušavaju da izjednače Srbiju sa šiptarskim rukovodstvom", izjavio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.