Vulin: Žele silom da Srbe prisile da idu na Srbe

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Žele silom da Srbe prisile da idu na Srbe

Beograd -- Komentarišući hapšenje u Gnjilanu, Vulin kaže da su vlasti u Prištini još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo kosovske vojske.

"Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu KiM, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali. Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba i da kao mnogo puta u istoriji Srbi hapse i ubijaju Srbe", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vulin u saopštenju.

Vulin je pozvao međunarodnu zajednicu da "obuzda Prištinu i da je primora na sprovođenje sporazuma" po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština i Suda za ratne zločine OVK, ukoliko želi razgovore.

"Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode", izjavio je ministar Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Žele silom da Srbe prisile da budu deo vojske koju ne žele i ne priznaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, komentarišući hapšenje u Gnjilanu, da su vlasti u Prištini još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo kosovske vojske, koju ne žele i ne priznaju..."Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.