Vulin: Srbija neće priznati Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija neće priznati Kosovo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija neće priznati Kosovo.

Vulin je to rekao povodom izjave nemačkog šefa diplomatije Zigmara Gabrijela, koji je juče u Prištini rekao da je krajnji cilj njegove zemlje da omogući ulazak Kosova u članstvo EU, te da će jedan od najvećih izazova biti ubediti pet zemalja članica EU Unije da priznaju kosovsku nezavisnost.

Vulin je u izjavi za javnost rekao da kada god je Nemačka bez dogovora i saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << govorila u ime čitave Evrope, stvari su krenule po zlu i čitav svet je patio.

"Izjava ministra Gabrijela je potvrdila, još jednom, da u Evropi malo koga, a možda i nikoga, ne zanima koliko je Srbija stvarno uspešno i demokratsko društvo. Kada bi se članstvo u Evropi stvarno merilo samo na osnovu uspeha u vladavini prava ili medijskim slobodama, Srbija bi odavno bila članica Evropske unije. Ali, njih izgleda, zanima samo jedna stvar - da priznamo Kosovo i ništa drugo. Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, a posebno ga neće priznati da bi bila članica Evropske unije", naveo je Vulin.

Učite decu vrednostima koje naš narod čine velikim

Ministar odbrane, sa saradnicima, obišao je danas Vojni muzej u Beogradu, čija su vrata, povodom Dana državnosti, tokom praznika otvorena za sve koji su zainteresovani da besplatno obiđu izložbenu postavku u ovoj vojnoj ustanovi kulture na Kalemegdanu.

Tokom obilaska, ministar Vulin je istakao da je na današnji praznik, Vojska Srbije svim svojim kapacitetima i svim svojim sadržajima uz svoje građane.

"Tako će, i za vreme praznika, Vojni muzej svoju izložbu pokloniti građanima Srbije, sasvim besplatno i ja pozivam sve naše građane i sve naše prijatelje da dođu i da sa svojim porodicama vide čime to raspolaže Vojni muzej i da osete ponos zato što su pripadnici velikog, hrabrog, istorijskog naroda koji ima šta da pokaže i koji ima šta da ponudi", rekao je Vulin tokom obilaska muzeja.

"Učite našu decu, učite svoju decu vrednostima koje su ovaj narod učinile velikim, a nema boljeg mesta za to od Vojnog muzeja i od Vojske Srbije", naglasio je ministar Vulin.

Zastupnik načelnika Vojnog muzeja, potpukovnik Dragan Nušić, informisao je ministra o radu Vojnog muzeja, kao i o postavci koja je privukla pažnju građana, ali brojnih posetilaca naše prestonice.

Vojni muzej u Beogradu biće otvoren 15. i 16. februara, od 10 do 18 časova, za besplatan obilazak izložbene postavke u okviru obeležavanja Dana državnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.