Vulin: Srbi danas predaju jedinstvenu listu

Izvor: RTS, 04.Sep.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbi danas predaju jedinstvenu listu

Pošto se lično uvere da su glasački listići statusno neutralni, Srbi sa Kosova danas će predati jedinstvenu listu za predstojeće lokalne izbore, kaže za RTS ministar bez portfelja Aleksandar Vulin.

Ministar bez portfelja Aleksandar Vulin rekao je danas da će Srbi sa Kosova predati jedinstvenu listu za predstojeće lokalne izbore, pošto se lično uvere da su glasački listići statusno neutralni.

"Od tog momenta mi smo spremni sve da završimo. Srbija je ozbiljna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << država", rekao je Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a i dodao da je neophodno da se lično uvere pošto je "Srbija navikla na razna uveravanja i obećanja".

Vulin je naveo da su se predstavnici opština sa severa Kosova lako dogovorili oko izlaska na izbore i da očekuje veliki odziv građana.

"Verovali ili ne lako smo se dogovorili. Oni najprisnije osećaju državu Srbiju koja se brani onima koji žive na Kosovu. Da bi opstali i ostali, oni moraju da vladaju Kosovom i Metohijom, da preuzmu sudbinu u svoje ruke i ovo je jedini način", ocenio je Vulin.

Upitan zašto niko nije zvao Demokratsku stranku da učestvuje na jedinstvenoj listi, Vulin je odgovorio da to nije stvar "dirigovanja Beograda", već da se o sastavu jedinstvene liste dogovaraju Srbi sa Kosova i Metohije.

"Na jedinstvenoj listi su ljudi iz URS-a koji nisu u vladajućoj koaliciji, pa čak i građanske incijatve. To je stvar njihovog dogovora. DS je na Kosovu ostala bez svojih odbornika koji su prešli u druge partije ili druge organizacije. Naša vrata su bila otvorena svima, a kako su se dogovrili to je njihova stvar," precizirao je ministar.

Vulin je najavio da će država brzo i zakonski odgovoriti na izveštaj skupštinskog Anketnog odbora koji je utvrdio brojne zloupotrebe prilikom trošenja budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine.

"Država će pokazati da deluje. Ja izveštaj još nisam dobio", rekao je Vulin, dodavši da će javnost imati uvid u taj dokument. 

Rok za prijavljivanje izbornih lista za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji ističe u ponoć, a lokalni izbori zakazani su za 3. novembar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAKO SE DOGOVORILI: Srbi danas predaju jedinstvenu listu

Izvor: Kurir, 04.Sep.2013

Da bi opstali i ostali, oni moraju da vladaju Kosovom i Metohijom, da preuzmu sudbinu u svoje ruke i ovo je jedini način", ocenio je ministar Vulin..BEOGRAD - Ministar bez portfelja u vladi Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da će Srbi sa Kosova predati jedinstvenu listu za predsetojeće lokalne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.