Vulin: Nikada nećemo priznati nezavisnost KiM

Izvor: RTS, 26.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nikada nećemo priznati nezavisnost KiM

Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i nikada nećemo prestati da se borimo i pitamo šta je sa pravima proteranih i njihovom imovinom, poručio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.
Vlada koju vodi Aleksandar Vučić i u kojoj sam ja ministar nikada neće priznati Kosovo i Metohiju, nikada neće prestati da se bori i pita šta je sa pravima proteranih, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imovinom, šta je sa 44.000 imovinskih i odštetnih zahteva koji se bacaju po sudovima, šta je sa penzionim pravima i svim onim što je oteto", rekao je Vulin, nakon potpisivanja sporazuma Pokreta Srbije i Koalicije raseljenih sa Kosova i Metohije o političkoj saradnji i zajedničkom delovanju.
Vulin je istakao da nikada ne smemo da prestanemo da pitamo šta je sa onim što je ostalo iza proteranih i prognanih i zašto samo Srbi ne smeju da se vrate tamo gde su se rodili i u čemu je njihov greh.
"A onda kada dođete na Kosovo i Metohiju, upoznate svako selo, crkvu i crkvište, groblje i grobljište, svako dete koje je preteklo i one koji nisu, onda shvatite zašto je to tako. Zato što svaki, pa i najminimalniji povratak Srba na Kosovo i Metohiju garantuje da Kosovo i Metohija ne mogu da budu ništa drugo osim deo Srbije i nikako drugo", naveo je Vulin.
Prema njegovim rečima, odnos vlade mora da bude isti prema prognanima kao i prema svakom drugom građaninu Srbije i da uvaži i razume ono što su ostavili, što im je oteto i ono za šta se mora zajednički boriti da bude vraćeno.
"Možda ovo nema veže sa Kosovom i Metohijom što ću reći, ali ima veze sa vama, a to je da vlada koju vodi Vučić i u kojoj sam ja ministar nikada neće napustiti Republiku Srpsku. Jer, kada hoće da umanje Republiku Srpsku hoće da umanje i Srbiju i svakog od vas", rekao je Vulin.
Vulin sa delegacijom socijlista sa Kipra
Predsednik Pokreta socijalista primio je danas delegaciju Pokreta za socijalnu demokratiju EDEK sa Kipra, koju je predvodio predsednik Marinos Sizopoulos.
U razgovoru, dva lidera levice su istakla da je poštovanje terirorijalnog suvereniteta i normi međunarodnog prava minimum kojim bi se trebalo rukovoditi u rešavanju sporova, kako u svetu tako i u našem regionu, saopštio je Pokret socijalista.
Istaknuto je da partije levice danas jedine imaju jasan i nedvosmislen odgovor na brojne izazove sa kojima se društvo susreće.
Počev od bezbednosne i migrantske krize preko naglog siromašenja velikog dela društva uslovljenog ekonomskom krizom, levica je uvek bila na strani naroda i ljudi koji žive od svog rada, istakli su sagovornici.
Delegacija sa Kipra je poželela Pokretu socijalista puno uspeha na predstojećim izborima i izrazila želju za nastavkom uspešne političke saradnje, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Nikada nećemo priznati nezavisnost KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2016

Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i nikada nećemo prestati da se borimo i pitamo šta je sa pravima proteranih i njihovom imovinom, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.