Vulin: Nema vojske Kosova, neće je ni biti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nema vojske Kosova, neće je ni biti

Nema vojske Kosova i neće je ni biti, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, navodeći da to ne može da bude ni po Rezoluciji 1244, ali ni po takozvanim kosovskim zakonima.

"Po njihovom zakonu morate da imate 10 odsto Srba da bi imali vojsku. Zašto bi Srbin da puca na svoje komšije, njihov hleb ne može da bude opravdanje. Srbi na KiM vole svoj narod, svoju zemlju", rekao je Vulin za TV Pink.

On kaže da albanski političari u Prištini opravdavaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neuspehe Srbima, jer je na KiM najveća nezaposlenost, beda, korupcija.

Govoreći o nastavku pregovora sa Prištinom, Vulin je rekao da je na Srbiji da objasni svoju poziciju, da sačuva Srbe na KiM i jača njihovu poziciju i da sve to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše to što je Crna Gora poslala dva oficira u redove Kfora na KiM, ministar odbrane je rekao da "susedi moraju da vode računa o osećanjima onih koji žive pored njih, te da je osnovni red bio da se Srbija konsultuje".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Nema vojske Kosova, neće je ni biti

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2018

BEOGRAD - Nema vojske Kosova i neće je ni biti, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, navodeći da to ne može da bude ni po Rezoluciji 1244, ali ni po takozvanim kosovskim zakonima..."Po njihovom zakonu morate da imate 10 odsto Srba da bi imali vojsku. Zašto bi Srbin da puca na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vulin za Pink: VOJSKE KOSOVA NEMA I NEĆE JE BITI! Odlazak Srba iz kosovskih snaga bezbednosti je prirodna reakcija! (VIDEO)

Izvor: RTV Pink, 09.Jul.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pručio je danas da vojske Kosova nema i da je neće biti, ocenivši da je odlazak Srba iz bezbednosnih struktura na KiM prirodna reakcija.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.