Vulin: Dokaz provokacija Prištine

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Dokaz provokacija Prištine

Beograd -- Puštanje Srba privedenih na Božić u Gračanici da se brane sa slobode je dokaz da je Priština sve radila da provocira i pokvari veliki praznik, kaže Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je izjavio da je namera bila da se od toga napravi politička predstava.

Advokat Dejan A. Vasić prethodno je izjavio Tanjugu da je sudija prekršajnog suda u Prištini oko 21 sat okončao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ročište, koje će sutra biti nastavljeno, donevši odluku da se desetorica osumnjičenih Srba brane sa slobode.

"Kao što se vidi, momci nisu učinili nijedno krivično delo, nisu ni na koji način zaslužili da im se desi to što im se desilo", rekao je Vulin Tanjugu i dodao da je veoma tužan zbog njihovih porodica i zbog iskustva koje nisu ničim zaslužilili.

"Ali ako sam zbog nečega ponosan, to je što se pokazalo, kao i uvek, da je Srbija opredeljena za mir, ali da Priština za to jednostavno nije", kazao je Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da se nada da će međunarodna zajednica posle ovoga dobro razmisliti da li može da upućuje bezrezervnu podršku institucijama koje hapse decu samo zato što su Srbi.

Vulin se nada i da će međunarodna zajednica sada razumeti zašto je zabranjeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da dođe u Gračanicu i da će razumeti zašto on i pripadnici Kancelarije koju vodi imaju toliko problema s kretanjem po Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Dokaz prištinske provokacije za Božić

Izvor: Akter, 08.Jan.2013

Direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vučić izjavio je da je to što su uhapšeni Srbi pušteni da se brane sa slobode dokaz da je Priština sve radila u želji da provocira

Nastavak na Akter...

Vulin: Dokaz da je Priština provocirala za veliki praznik

Izvor: S media, 08.Jan.2013

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je izjavio da je namera bila da se od toga napravi politička predstava...Advokat Dejan A. Vasić prethodno je izjavio Tanjugu da je sudija prekršajnog suda u Prištini oko 21 sat okončao ročište, koje će sutra biti nastavljeno, donevši...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.