Vučićeva poseta je bila uzaludna

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Vučićeva poseta je bila uzaludna''

Poseta Aleksandra Vučića severu Kosova bila je uzaludna i takva će biti svaka naredna ako se za stolom ne nađu i Srbi koji žive južno od Ibra smatra novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

“Samo Srbi južno od Ibra, znaju da postave pitanja, koja su od suštinske važnosti za sve nas na Kosovu i Metohiji. Samo oni znaju kroz kakav su administrativni pakao prošli u proteklih četrnaest godina, samo oni znaju kako idu procesi integracije, samo oni znaju kako se gubi identitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << samo oni znaju šta je sloboda koju sada vide kod Srba na severu”, rekao je Rakočević.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Dragan Velić smatra da poseta Aleksandra Vučića severu Kosova, nije dala nikakve rezultate. Po njegovim rečima niti je Vučić ubedio Srbe na severu da prihvate sporazum, niti su oni ubedili njega da Vlada Srbije odustane od sporazuma.

“Ova poseta, nije mogla ništa dodatno da kaže ili na jednostavniji način da objasni ljudima, jer jednostavno u petnaest tačaka sporazuma, jasno je definisano i vidi se da nigde ne postoji, poštovanje Ustava Republike Srbije”, rekao je Velić.

S druge strane analitičar srpsko-albanskih odnosa Fatmir Šeholi kaže, da je Vučić jedini političar iz Beograda, koji je došao na Kosovo i Srbima predočio realnost u koju mora da bude uključen i sever Kosova.

“Nadam se da nije uzaludna ova poseta. Ta poseta je i velika poruka i samom našem premijeru Hašimu Tačiju u kontekstu onoga da je definitivno da Tači nema nikakve mogućnosti da sarađuje sa Srbima, nego je jednostavno Srbija dokazala još jednom da u tom delu može samo ona rešiti problem”, kaže Šeholi.

Građani srpske nacionalnosti sa severa i dela Kosova južno od Ibra različito ocenjuju nedavnu posetu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova.

''Ljudi su u zabludi, jer je bilo dosta prevara, laži, neistina, govorilo se 10, 12, 13 godina, niko nije došao da objasni kao sad što je došao Vučić, tako trebaju često da dolaze, da bi se narod smirio i da bi priznao sve ono, što se oni dogovore“.

''Apsolutno je pozitivno što je došao i trebao je da dođe, trebali su i ranije svaka mu čast“.

''Taj sporazum ne valja, ni za jug ni za sever. Dosta je bilo s tim podelama, nama nikakve podele ne trebaju. Deli nas beogradska vlast, i vlast iz Beograda je najveći inicijator svih podela na Kosovu i Metohiji“.

''Mi smo prevareni, oni su govorili da prave administrativni prelaz u Jarinje, sad taj administrativni prelaz je carina. To je čista laž za Srbiju i srpski narod“.

Na centralnom Kosovu nezvanično se govori da će Vučić u narednih desetak dana posetiti i srpske sredine južno od Ibra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

''Vučićeva poseta je bila uzaludna''

Izvor: S media, 15.Maj.2013

Poseta Aleksandra Vučića severu Kosova bila je uzaludna i takva će biti svaka naredna ako se za stolom ne nađu i Srbi koji žive južno od Ibra smatra novinar iz Gračanice Živojin Rakočević...“Samo Srbi južno od Ibra, znaju da postave pitanja, koja su od suštinske važnosti za sve nas na...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.