Vučić poručio Albancima: Srbi žele mir

Izvor: NTV.rs, 07.Jan.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić poručio Albancima: Srbi žele mir

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas u Gračanici da je njegova poruka Albancima da Srbi žele mir, pregovore i razgovore, ali i da Srbija nikad neće zaboraviti na svoj narod, a posebno ne onaj na Kosovu i Metohiji. Vućić, inače, Božiž provodi na Kosovu i Metohiji, gde je jutros prisustvovao i liturgiji u društvu gradonačelnika više srpskih opština, ali i građana.
Vučić je, u obraćanju građanima posle Božićne liturgije u manastiru Gračanica, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << istakao da položaj srpskog naroda nije nimalo lak, navodeći kao primer razbijanje ćiriličnih tabli u Vukovaru ili kamenovanje Srba juče u Đakovici. On je dodao da Srbija reaguje, mirno i suzdržano, ali ne zato što je slaba već zato što je jaka. Srbija želi ekonomski da ojača i da ojača svoju poziciju u svetu i obezbedi prosperitet, dodao je on.
Vučić je rekao da Srbija sa svima želi da gradi dobre odnose, i ponovio da Srbija nije ni mala, niti slaba, niti je za potcenjivanje i da neće zaboraviti ni ostaviti svoj narod, a posebno ne na Kosovu i Metohiji.
On je naveo da Srbija za razliku od drugih nikome ne preti, da su Srbiji potrebni mir, blagostanje i nova radna mesta i dodao da će se i danas i sa sveštenstvom i sa srpskim prvacima na Kosovu i Metohiji razgovarati o tome da se što više ljudi zaposli, da se završi bolnica u Gračanici, otvori odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u tom mestu, otvore nova radna mesta i pogoni i u drugim opštinama…
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.