Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da je kineski predsednik Si Ðinping privatio poziv da ponovo poseti Srbiju.

- Uradio sam ono što sam obećao. Predsednika Sija dva puta sam pozvao, a on je treći put dao nalog ministru spoljnih poslova da pripremi dolazak, što znači da će da dođe - rekao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

- Želimio da vas vidimo u Srbiji, Srbija ima najblju saradnju sa Kinom - poručio je Vucicć >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Siju.

On je rekao da je razgovor bio dug i da se za njega dugo pripremao posle posete Kosovu i da je za to živeo i za to se spremao, ali i da je imao veliku tremu.

Predsednik je rekao i da je Si istakao da "ko tako i toliko kuca na vrata, ta vrata se na kraju otvore".

Vučić je rekao i da je od Sija dobio poziv za drugu sesiju "Jednog pojasa, jednog puta", u aprilu iduće godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio treći poset kineskog predsednika Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predsednik Kine Si Djinping po treći put posetiti Beograd. "Dva puta sam pozvao predsednika Sia, a tek treći put je naložio njegovom ministru inostranih poslova da organizuje treći dolazak u Beograd", kazao je Vučić novinarima nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2018

"Uradio sam ono što sam obećao. Predsednika Sija dva puta sam pozvao, a on je treći put dao nalog ministru spoljnih poslova da pripremi dolazak, što znači da će da dođe", rekao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Lazanski otkriva TAJNU GEOPOLITIKE: Zašto je velikoj Kini potrebna mala Srbija (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018

Vučićeva poseta i potpisivanje novih ugovora doprinose jačanju međunarodne saradnje Srbije..Poseta predsednika Vučića Kini i potpisivanje novih ugovora doprinose jačanju međunarodne pozicije Srbije. Nije čest slučaj da ovako mala zemlja ima takvu saradnju i političke kontakte sa Kinom, to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.