Vučić: Priznanje Krima pucanj u nogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Priznanje Krima pucanj u nogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je u intervjuu za francuski "Mond" da Beograd nije priznao Krim kao deo Rusije, jer bi to značilo podršku nezavisnosti Kosova, piše danas Sputnjik.

"Mi nismo priznali Krim kao deo Rusije. Kada bismo to uradili, to bi značilo podršku nezavisnosti Kosova. Stavite se u naš položaj. Ko od stalnih članica Saveta bezbednosti UN podržava naš teritorijalni integritet? Rusija. Da li mi treba da pucamo sebi u nogu?", rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vučić je podsetio da Beograd 2014. godine nije podržao sankcije protiv Moskve, mada jasno izražava svoje evropske ambicije.

Pritom, da je Srbija tada već bila deo Evropske unije, morala bi da ispuni sve svoje obaveze u okviru jedinstvene spoljne politike. S tim u vezi predsednik Srbije izrazio je nadu da će se za pet-šest godina odnosi sa Rusijom potpuno promeniti.

Osim toga, Vučić je izjavio da evropske integracije Beograda i dobri odnosi sa Moskvom ne protivreče međusobno.

"Nema nikakvih protivrečnost. Francuski predsednik rekao je to isto, da je Rusija prijateljska zemlja. Sa naše strane mi želimo da ojačamo tradicionalne veze sa Rusijom, našu trgovinsku saradnju.

Sa vojnog stanovišta, mi se držimo neutralnosti. Ali, naravno, mi smo na evropskom putu. Ja to izjavljujem i u Briselu, i u Vašingtonu, i u Moskvi, a (predsednik Rusije) Vladimir Putin nikada ništa nije govorio protiv naših evropskih ambicija", zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.